Foto: Shutterstock
Īsta dabas burvība – tā pavisam noteikti var teikt par ūdenskritumu Oregonā, ASV, kas šarmē ar iespaidīgajām ūdens šļakatām un pieklājīgu augstumu.

Ūdenskritums, kas ticis pie nosaukuma "Multnomah falls", ir aptuveni 186 metrus augsts. Kā ziņo "Atlas Obscura", tas ir ceturtais augstākais visā valstī. Iespaidīgie augstumi, tikpat ļoti, cik skaistā daba, vilina tūristus uz šo vietu – ne velti gada laikā ūdenskritumu apmeklē aptuveni divi miljoni interesantu, minēts "Must Do Travels".

Kā vēsta sena vietējo leģenda, ūdenskritums izveidots, lai iegūtu kādas princeses sirdi un roku, kuras karstākā vēlēšanās, acīmredzot, bijusi slepena un klusa vieta atpūtai un vannošanās priekiem.


Pateicoties pazemes avotiem, lietum un pakusušajam sniegam, šis ir viens no tiem ūdenskritumiem, kas minētajā apvidū interesentus priecē visu gadu – daudzi šāda tipa dabas brīnumi visa gada laikā netiek apgādāti ar tādām ūdens rezervēm.

Brīnišķīgo ūdenskritumu, kas izveidojies divos līmeņos, iespējams vērot gan no dažādām platformām, gan arī tiltiņa, kas pavisam tuvu ļauj sajust vietas burvību.

Lai nokļūtu skaistajā vietā un pasakaino skatu baudītu savām acīm, nav nemaz tā jāpiepūlas – ūdenskritums atrodas vien piecu minūšu attālumā no auto stāvvietas. Teritorijā ir izveidots arī restorāns, kur ieturēties, un informācijas centrs, kurā iegūt visu aktuālo par vietu un apkārt esošajām dabas takām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!