Foto: Publicitātes foto
Lielākais, dziļākais, neparastākais un pat Bezgalības baseins - to ir tik daudz, cik vien plaša ir cilvēka iztēle, un, izrādās, tai nav robežu. Lūk, fantastiski baseini no visas pasaules, kas noderēs iedvesmai, izvēloties atvaļinājuma galamērķus.

'San Alfonso del Mar' baseins Čīlē


Lielāks ne vienmēr ir labāks... bet varbūt tomēr? Šis ir pasaules lielākais baseins, kas ir vairāk nekā kilometru garš un atrodas ekskluzīvā vietā, pašā okeāna piekrastē. Tas ir pildīts ar aptuveni 250 miljoniem litru sālsūdens. Tā dziļums sasniedz 35 metrus, un iespaidīgo izmēru dēļ tajā droši var braukt pat ar laivām.

"San Alfonso del Mar" baseins atrodas pašā Klusā okeāna krastā. Tā celtniecība ilga aptuveni piecus gadus un kopumā izmaksāja ap diviem miljardiem ASV dolāru.

Dziļākie baseini


Viesnīcu baseini šķiet vien bērnu spēles un ir pārāk sekli? Dodieties uz Briseli, kur var izbaudīt niršanu vienā no pasaules dziļākajiem iekštelpu baseiniem. "Nemo 33" maksimālais dziļums ir 34,5 metri. Šis baseins galvenokārt tiek izmantots niršanas apmācībām, un tajā ir izveidotas arī vairākas zemūdens alas. Baseina sienās ir vairāki zemūdens logi, pa kuriem apmeklētāji, paliekot sausi, var vērot, kas notiek zem ūdens.

Savukārt Ginesa pasaules rekords kā dziļākajam termālajam baseinam pieder peldvietai Itālijā, nieka 45 kilometru attālumā no Venēcijas, Montegroto (Montegrotto Terme) pilsētiņā. Tur iekārtots peldbaseins, kura dziļums ir vairāk nekā 40 metri. Dziļuma prieks jeb "Deep Joy" ir baseins, kas no ārpuses ir līdzīgs jebkuram citam, bet zem ūdens paveras cita pasaule – baseinā dažādās tā vietās dziļums atšķiras, bet četrās vietās ierīkotas zemūdens alas, kas niršanu tajā padara interesantāku.

Vairāk par to lasiet šeit.

Bezgalības baseins

Foto: Publicitātes foto


Bezgalības baseins atrodas Singapūrā, "Marina Bay Sands" viesnīcas 57. stāvā, radot iespaidu, it kā tā viesi peldētos tieši debesīs virs dinamiskās un dzīvīgās pilsētas. Šo vietu bieži min kā objektu, ko dzīves laikā jāredz ikvienam kaislīgam ceļotājam.

"Infinity pool" jeb Bezgalības baseins ir 340 metrus garš un atrodas uz milzīgas viesnīcas (2560 numuriņi) jumta. To uzskata par vienu no lielākajiem un iespaidīgākajiem baseiniem pasaulē, raksta "Placestoseeinyourlifetime".

Baseinu atklāja 2010. gadā, un kopš tā laika ik dienu to apmeklē simtiem viesnīcas viesu. Baseina malās aug palmas, izvietoti atpūtas krēsli un bārs, bet galvenais, protams, ir satriecošais skats.
Baseina konstrukcija ir neparasta – tas aptver trīs ēkas, radot optisku ilūziju, it kā ūdens plūstu pāri malai, bet patiesībā tas tiek pumpēts atkal atpakaļ, 55 stāvus augšup.

Interesanti, ka baseina platforma ir garāka nekā Eifeļa tornis, ja tas tiktu apgāzts, tādēļ apzīmējums "bezgalības" noder arī tā izmēru, ne tikai skaistā skata apzīmēšanai. Tāpat mērogu piešķir fakts, ka šī ūdens tilpne ir vairāk nekā trīs reizes garāka nekā standarta olimpiskais baseins.

Vairāk par to lasiet šeit.

Islandes Zilā lagūna

Foto: Publicitātes foto


Zilā lagūna ir ģeotermālais spa Islandē, kas vairākās ceļotāju aptaujās atzīts par labāko karsto avotu atpūtas vietu pasaulē.

Ceļojums uz Islandi nebūs pilnīgs, neapmeklējot šo sirreālo objektu. Tam piešķirts arī zilais karogs – peldvietu kvalitātes zīme. Lagūnas ūdens palīdzot atgūt veselību, jo tas plūst no divu kilometru dziļuma, tā temperatūra ir 37 – 39 grādi pēc Celsija un tas ir bagāts ar sēru (tādēļ gan šo vietu ieskauj dīvains aromāts, kas liks saraukties smalkākiem deguniem), silīcija dioksīdu un citiem minerāliem, bet balto mālu un aļģu dēļ tas ir pienainā krāsā.

Baseins ir milzīgs – aprēķināts, ka tajā ir aptuveni seši miljoni litru ūdens. Jāpiebilst, ka šis esot populārākais apskates un atpūtas objekts Islandē.Vairāk par to lasiet šeit.


'Amirandes Grecotel Exclusive' kūrorts Krētas salā, Grieķijā

Foto: Publicitātes foto


Šīs luksusa viesnīcas un kūrorta dizainu iedvesmojuši stāsti par Mīnoja pili. Knosas pils ir lielākais bronzas laikmeta arheoloģiskais piemineklis Krētā. 1878. gadā pilsdrupas atklāja Minoss Kalokairinoss, tirgotājs un antikvārs no Krētas. Pils aizņēmusi divus hektārus lielu platību. Grieķu mīts vēsta, ka valdnieka Mīnoja sieva Pāsifaja iemīlējusi skaistu vērsi un dzemdējusi briesmoni Mīnotauru, kas bijis pa pusei cilvēks un pa pusei vērsis. Mīnojs pavēlējis uzcelt labirintu, kurā ieslodzījis briesmoni. Lai nu kā būtu, arheologu atklājumi liecina, ka pils celtnes krietni pārspējušas jebkuras tā laika būves, jo tās bija daudzstāvu ēkas ar ūdens apgādi, tualetēm iekštelpās un neparastām apgaismošanas tehnoloģijām.

Mūsdienu kūrorts uz salas arī ir iespaidīgs. Olimpisko izmēru peldbaseins pildīts ar jūras ūdeni, kā arī mazi, privāti baseiniņi katram no privātajiem apartamentiem.

Krēta būs skaists ceļojuma galamērķis visos gadalaikos – vasarā tur ir karsts un saulains laiks, bet ziemas ir maigas un siltas. Vairāk par salu lasiet šeit.

Šis kūrorts atrodas aptuveni 15 minūšu brauciena attālumā no lidostas.

Karūzo viesnīca Ravello, Itālijā


Karūzo viesnīcas (Hotel Caruso) bezgalīgais baseins novietots augstākajā gleznainās Ravello punktā – uz 350 metrus augstas klints. No turienes paveras skats uz Amalfi piekrasti. Smalkā pieczvaigžņu viesnīca, kur atrodas baseins, iekārtota 11. gadsimtā celtā ēkā.

Tur var ērti nokļūt no Neapoles – apmēram stundas brauciens ar mašīnu vai autobusu.

Ravello ir viena no skaistākajām Amalfi piekrastes pilsētiņām. Tur atpūtu baudījusi, piemēram, aktrise Grēta Garbo. Kalna nogāzē ar lielisku skatu uz Salerno līci, burvīgā Ravello pilsēta turas nomaļus no steidzīgās krastmalas dzīves 350 metrus zemāk. Pilsētas ēnainie dārzi, mierīgie lauki un kādreizēja diženuma nojausma vilināja jau tādus slavenus cilvēkus kā Vāgners, D. H. Lorenss un Blūmsburijas grupas rakstniekus, turklāt nav nekāds noslēpums, kādēļ tā – nesteidzīgais vietējās dzīves ritms joprojām ir valdzinošs. Ravello ir vieta, kur vai ik uz stūra varētu filmēt epizodes kādai romantiskai filmai – dekorācijas jau ir gatavas.

Vairāk par Amalfi piekrasti lasiet šeit.

'Reethi Rah' viesnīca Maldivu salās


Šim luksusa kūrortam tiešām ir unikāls peldbaseins – tas "piezemējies" tieši okeānā. Un ar to vēl nav gana – arī pašā baseinā iekārtots vēl viens mazāks baseins.

Baseins ir ne vien skaists, bet arī kalpo par dievišķu patvērumu no karstuma, jo tajā tiek piedāvāts piecu zvaigžņu serviss, kas praktiski nozīmē, ka, esot tur, varat pasūtīt gluži vai jebko – viss tiks izpildīts kā uz burvju mājienu.

Lai nokļūtu viesnīcā, jārēķinās ar stundas braucienu no Male Starptautiskās lidostas jahtā vai 45 minūšu braucienu ātrlaivā, teikts portālā "Placestoseeinyourlifetime".

'Oberoi Udaivilas' Udaipurā, Indijā


Udaipura ir vieta, ko milzīgs skaits jaunlaulāto indiešu izvēlas kā romantiska ceļojuma galamērķi. Udaipura bieži tiek dēvēta par Ezeru pilsētu, Austrumu Venēciju un Indijas romantiskāko pilsētu. Pilsēta atrodas četru ezeru vidū, tajā ir daudz senu tempļu, dažādu ievērojamu apskates objektu, kas saistīti ar dažādiem austrumu mītiem. Tūristu vidū vispopulārākais objekts - Pils uz ezera.
Turpat atrodas arī viesnīca ar brīnišķīgu baseinu, kas lieliski iekļaujas ainavā. Baseinā var nokļūt no privātajiem apartamentiem. Viesnīca atrodas Pičola (Pichola) ezera krastā, bet pats kūrorts izskatās kā pils. Peldoties baseinā, var apbrīnot skaisto Udaipuru.

Vislabākais laiks, kad turp doties, ir no septembra līdz martam.

Viesnīca atrodas 45 minūšu brauciena attālumā no Udaipuras lidostas un astoņu kilometru attālumā no pilsētas centrālās dzelzceļa stacijas.

'TripAdvisor' izvēle


Lūk, vēl daži baseini augstu kalnos, okeānā vai virs steidzīgas pilsētas, ko portāls "TripAdvisor" atzinis par skaistākajiem pasaulē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!