Foto: Kadrs no video
Ja ceļi veduši uz Indiju, interesants apskates objekts var būt akai līdzīgā "Panna Meena Ka Kund", kas ērti iekārtojies starp ēku mūriem. Šī vieta ir ne tikai skaista, bet savulaik bijusi pat ļoti nepieciešama.

Kā vēsta "Insider", vieta uzbūvēta 16. gadsimtā, lai apkārtnes iedzīvotāji tiktu pie tīra dzeramā ūdens, kas lietus sezonā, proti, no jūnija līdz septembrim, sakrājas akai līdzīgajā tvertnē. Iedzīvotāji, pateicoties kāpnītēm, kas ļauj noiet gandrīz līdz pašas akas dibenam, spēja šo ūdeni sasmelt un izmantot savām vajadzībām, neraugoties uz ūdens līmeni.

Savukārt karstajā periodā kāpnītes ar visiem 850 pakāpieniem izveidojās par sieviešu pulcēšanās vietu, jo ūdens akas dibenā manāmi veldzēja un ļāva paslēpties no tveices. Atšķirība bija visai manāma, jo tur bija aptuveni par deviņiem grādiem vēsāks.

Pagājušā gadsimta deviņdesmitajos gados interesenti kādas arhitektu firmas pavadībā brīvprātīgi nolēma laika pirksta skarto aku atjaunot, iegūstot veidolu, kāds tas ir tagad.

Vietējie cer, ka tūristi, ceļojot uz Indiju, izvēlēsies ne tikai populārākos apskates objektus, bet arī šo savdabīgo un skaisto vietu, kam bijusi īpaša nozīme vietējo ikdienā.

Kur vēl doties, apmeklējot Indiju pirmo reizi, meklē te.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!