Foto: Vida Press

Nevar noliegt, ka pasaulē ir daudz dažādu interesantu viesnīcu, kas prot pārsteigt. Tādas ir arī naktsmītnes, kas ļauj iepazīt jūras dzīvi un nakšņot pāris metrus zem ūdens līmeņa. Ja zeķē iekrāta branga naudiņa un apnicis gulēt savā gultā, kāpēc gan neizbaudīt šādas ekstras?

Naktsmītne Maldīvu salās, kas atklāta šajā novembrī

Foto: Vida Press

Šī gada novembrī atklāta ilgi gaidītā zemūdens viesnīca Maldīvu salās, ziņo CNN. Viesnīcu un restorānu ķēde "The Conrad" šo viesnīcu uzcēlusi piecus metrus zem ūdens līmeņa. Eksperti to nosaukuši par pirmo šāda veida naktsmītni, kas pilnībā pārklāta ar ūdens segu.


Viesnīca atrodas Maldīvu salā Ranghali. Un tai dots nosaukums – "The Muraka", kas vietējā valodā nozīmē korallis. Tajā pietiek vietas deviņiem viesiem. Zemūdens nams iekārtots divos stāvos, kur atrodas arī sporta zāle, sauļošanās klājs, zemūdens skatu kupols, vītņu kāpnes, guļamistabas gan viesiem, gan sulainim, gan privātajai apsardzei. Protams, villā ir arī atpūtas telpas, virtuve, bārs un ēdamistaba. Vairāk lasi te.

Noslēpumainā koka būdiņa Zviedrijā, kam ir īpaša guļamistaba


Iztālēm ezera vidū peldošā koka būdiņa Zviedrijā var šķist amizanta un vienkārša, tomēr tā slēpj daudz ko vairāk. Apartamenti, mākslas darbs un zemūdens jūras dzīves izpētes punkts – par naktsmītni "Utter Inn" tiek attiecināti visi šie vienumi.

Lai gan nakšņošana šajā mājiņā, kas ir zviedru arhitekta meistardarbs, noteikti nav apzīmējama kā neizmērojama luksusa pieredze, savs šarms tās vienkāršumā un interesantajā arhitektūras risinājumā pavisam noteikti ir. Zem ūdens kārtas paslēpusies vēl viena istaba.

Kā minēts "Atlas Obscura", augšstāvā atrodas labierīcības un maza virtuvīte, savukārt stāvā, kas atrodas zem ūdens, meklējama guļamistaba. Guļamistabā, kas atrodas trīs metrus zem ūdens līmeņa, novērojami brīnišķīgi skati. Lai nokļūtu šajā naktsmītnē, interesentiem jāmēro distance ar laivu.

Eksotika Tanzānijā

Foto: Vida Press
Viesnīca "Manta Resort", kura celta 2013. gadā, atrodas Indijas okeānā Tanzānijai piederošās Pembas salas krastos. Interesanti, ka numuriņa dizainu veidojis tas pats mākslinieks, kas cēlis būdiņu Zviedrijas ezerā, tāpēc lielā mērā tās ir līdzīgas.

"Manta Resort" numurs izvietots četrus metrus zem ūdens līmeņa – zemāk, nekā pirmajā šāda veida zemūdens nakšņošanas vietā.
Triju līmeņu apartamenti ietver jumtu, kas vienlaicīgi ir augšējais klājs, tad zemo klāju, pie kura piestāj laivas, un, protams, apakšā izvietoto guļamistabu ar milzīgiem logiem. Logi sniedz iespēju visapkārt pa perimetru vērot koraļļu rifu skaistumu un visu zemūdens dzīvo pasauli visā tās krāšņumā. Te gan vērts pieminēt atšķirīgo – ja Zviedrijā nākas nolūkoties uz ezera ūdens pasauli, tad šeit skati ir krietni krāšņāki.

Zemūdene, kas pārvērsta viesnīcā

View this post on Instagram

A post shared by iDestinations (@idestinations) on Oct 22, 2017 at 1:08am PDT

Ja vēlies nakšņošanu zem ūdens pārvērst vēl interesantākā piedzīvojumā, tad jāpiesakās rindā uz "Lovers Deep Submarine". Tā ir zemūdene, kas pārvērsta viesnīcā un ļauj izbaudīt teju vai neiedomājamu pieredzi. Kā minēts "Reader's Digest", izvēloties šo pakalpojumu, Karību jūras ietvaros pašam iespējams noteikt savu galamērķi.

Šampanietis brokastīs un rožu ziedlapiņas, kas izkaisītas guļamistabā – tieši šādu pieredzi piedāvā šis mīlas zemūdens kruīzs. Personāls individuāli parūpēsies, lai šis brauciens būtu īpaši neaizmirstams, jo tieši tāds ir peldošās naktsmītnes mērķis. Neprātīgi romantiski!

Līdzvērtīgā jūras dzīves iepazīšana Dubaijā

View this post on Instagram

A post shared by Atlantis The Palm, Dubai (@atlantisthepalm) on Oct 14, 2018 at 12:00am PDT

Tā kā viesnīcas, namiņi vai istabas, kas atrodas pilnībā zem ūdens nav nemaz tik daudz un pieejamas, lieliska alternatīva jūras dzīves iepazīšanai ir vietas, kurās atrodami milzīgi akvāriji. Kā izrādās, šādu viesnīcu, kuru sienas rotā mākslīgā zemūdens dzīve, netrūkst – turklāt skati ir tikpat iespaidīgi.

Viena no krāšņākajām šāda tipa naktsmītnēm ir viesnīca "Atlantis The Palm". Tā meklējama Dubaijā, Apvienotajos Arābu Emirātos. Vispirms jau jāizceļ tās unikālā atrašanās vieta – lūkojoties kartē, izskatās, ka viesnīca uzcelta uz smilšu palmas.

Tomēr šai naktsmītnei ir vēl kāda odziņa – tajā ir numuriņi, kuros iespējams atklāt skaisto jūras dzīvi caur iespaidīgiem un plašiem logiem, kuri sniedzas no grīdas līdz griestiem. Jāatgādina, ka lai gan numuriņu nosaukums izslavē nakšņošanu zem ūdens un iegūtās sajūtas ir visai līdzvērtīgas, kā skaidro "Daily Mail", patiesībā istabas numuriņus rotā milzīgi akvāriji. Tomēr skats ir gana ticams, jo, kā skaidrots, ūdenī mīt 65 tūkstoši jūras iedzīvotāju.

Tiesa, arī citas telpas rotātas ar īpašu skaistu skatu. Piemēram, iespaidīgi skati atrodami gan izslavētos divos restorānos, kā arī pat labierīcībās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!