Foto: Shutterstock
40 metru augstumā Gruzijā slejas kāds dabiski veidojies brīnums jeb klinšains tornis, ko sauc par "Katskhi Pillar". Neviena netraucēta, skaista un ļoti īpaša mājvieta kādam kungam.

Pašā klints torņa galā, kas ir aptuveni 150 kvadrātmetrus plaša vieta, atrodas neliela saimniecība un baznīca. Tā ilgus gadus tika uzskatīta par svētvietu, tomēr gadu gaitā tās popularitāte un apdzīvotība mainījusies.

1944. gadā kāds kungs uzrāpies klints galā un atradis iepriekšējā ticīgā saimnieka kaulus, kura nāves mirkli nebija iespējams noteikt, skaidro "Culture trip". Tagad šī kādreizējā saimnieka kauli svēti noglabāti baznīciņā.

Foto: Shutterstock

Arī tagad savdabīgi skaistā vieta nav pamesta. Tajā iekārtojies jauns saimnieks – mūks, kurš izbauda ekskluzīvo atrašanās vietu un netraucētu mieru.

Pilnīgi norobežota no visas pasaules gan šī vieta nav – ērtībai tur ierīkotas arī kāpnes. Tās viņš izmanto divas reizes nedēļā, lai dotos lūgties kopā ar saviem sekotājiem. Tiesa, došanās lejup gan nav nekāds vieglais darbs – kungam nepieciešamas aptuveni 20 minūtes, lai mērotu ceļu lejup, minēts "Daily Mail". Savukārt nepieciešamo pārtiku un citas preces viņam pa īpašu gaisa trošu ceļu palīdz nogādāt viņa domubiedri.

Vērts piebilst, ka ne visiem ļauts doties augšup – turp dodas tikai garīdznieki, turklāt sievietēm šo vietu apskatīt savām acīm vispār nav ļauts, minēts "Georgian Tour".

  • Ar interesantu ceļojuma maršrutu pa mežonīgo un skaisto Gruziju vari iepazīties te.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!