Foto: Shutterstock
Ziema un tumsa daudziem šķiet nomācoša, tādēļ doma par kādu skaistu ceļojumu, nemanot iezogas prātā ik dienas. Tomēr, tieši kuras valsts vai reģiona apmeklēšana būtu perfekts sākums šim gadam? Pludmale, sniegoti kalni, neredzēti un jaunatklāti objekti vai vēstures šarms?

Lūk, ieteikumi dažādām gaumēm un noskaņojumiem!

Slēpošana un kalni: Japānā vai Ukrainā

Foto: Shutterstock

Parasti, iedomājoties par ideālu slēpošanas galamērķi, prātā nāk Alpi vai vismaz Tatri. Tomēr šogad, tā vietā, lai dotos uz dārgu kūrortu Francijā, Itālijā vai Austrijā, kur čum un mudž no slēpotājiem, izvēlaties ko citu. Mūsu ieteikums ir Japāna vai Rietumukraina.

"Hokkaido slēpošanas kūrorts tiek saukts par vietu, kur ir viens no labākajiem sniegiem pasaulē. Turklāt šajā ļoti labi aprīkotajā kūrortā nenāksies gaidīt garajās rindās pie pacēlājiem," portālā "Placestoseeinyourlifetime" raksta ceļotāja, rakstniece un slēpošanas entuziaste Kīlija Dingmane. Japāna būs pārsteidzoša un ļoti atšķirīga no iepriekš piedzīvotās ceļošanas pieredzes, bet slēpošana tur – lieliski pavadīts laiks.

Foto: Shutterstock

Savukārt lētāks, bet arī neaizmirstams un interesants piedzīvojums būs došanās uz Ukrainas Karpatiem – tur ir gan slēpošanas kūrorti un bāzes, gan neskartas dabas teritorijas, kas ļaus pilnībā izbaudīt sniega priekus. Slavenākais un modernākais noteikti ir Bukovelas slēpošanas kūrorts Ivanofrankivskas apgabalā. Tajā vidējais trašu garums ir no 900 līdz 1300 metriem un slēpošanas sezona ilgst no novembra līdz aprīlim. No Ivanofrankivskas uz slēpošanas trasi ir laba autobusu satiksme. Tomēr jāņem vērā, ka šis ir ne tikai modernākais, bet arī dārgākais Ukrainas slēpošanas kūrorts, raksta "Activeukraine.com".

Foto: Shutterstock

Studentu iecienītākais ir Slavskas slēpošanas kūrorts netālu no Ļvivas – ar vilcienu tur iespējams nokļūt aptuveni divās stundās, bet ar auto – ātrāk. Šis ir lētāks kūrorts, un tā četri kalni dod plašas aktīvās atpūtas iespējas. Vidējais nobraucienu garums ir no 600 līdz 1232 metriem.
Dragobrata ir augstākais Ukrainas slēpošanas kūrorts Piekarpatu reģionā. Tas noteikti piedāvā arī visskaistākos skatus, tomēr jārēķinās, ka tajā nav pietiekami daudz sniega mašīnu un citas tehnikas, tādēļ kūrorts var nebūt pietiekami augstas kvalitātes pašiem prasīgākajiem slēpotājiem. Jāsaka gan, ka sniegs te saglabājas no novembra līdz pat maijam. Tomēr autentiska atpūta un piedzīvojumi gan šeit netrūks.

Vairāk par atpūtu un ceļošanu Ukrainā lasiet šeit.

Vietējās kultūras baudīšana: Kuba

Foto: Shutterstock

Šī brīnišķīgā sala tikai nesen atvērta tūristiem un apbur ar savu mūzikas pilno dvēseli, tropiskajām krāsām un apbrīnojamajiem salsas dejotājiem. Šī ir īstā vieta, kur aizmirst par pelēko ikdienu un auksto pilsētas dzīvokli.

Foto: Shutterstock

Turklāt nesen tā vērusi savas robežas Amerikas tūristiem, tāpēc jāpasteidzas, pirms Kuba nav pārvērtusies par klasisku un pārpildītu tūristu galamērķi.

Jāatceras gan, ka Latvijas pilsoņiem pirms došanās uz Kubu jānokārto ieceļošanas vīza, lai uz robežas nerastos problēmas un atvaļinājums netiktu sabojāts. Tāpat Kīlija Dingmane iesaka turp doties grupā, nevis kā individuālam ceļotājam, jo tas sniegšot iespēju izbaudīt dažus vietējos tūrisma piedāvājumus, ko citādi nevarētu.

Foto: Shutterstock

Jāpiebilst, ka arvien jaunas aviokompānijas sāk piedāvāt lidojumus uz Kubu, un, līdz ar jaunu maršrutu atklāšanu, iespējams iegādāties arī ļoti izdevīgas lidojumu biļetes par akcijas cenām.

Lūk, neliels foto ieskats Kubas ikdienā!

Pludmales atpūta: Taizeme

Foto: Shutterstock

Kā atzīst arī Latvijas ceļojumu kompānijas un tūroperatori, arvien populārāks un pieprasītāks atpūtas braucienu reģions ir Āzija un īpaši Taizeme. Tam ir pamats! Taizemē laikā, kad pie mums ir auksta ziema, spīd saule un iespējams baudīt atpūtu paradīzei līdzīgās pludmalēs, bet turienes daba nespēj atstāt vienaldzīgu nevienu. Tāpat Taizemei ir arī bagātīgs kultūras mantojums, ko apskatīt īsos ekskursiju izbraucienos.

Foto: Shutterstock

"Ar Taizemi nav iespējams nošaut greizi, vienalga, kādā sezonā turp brauksiet," raksta "Telegraph", iesakot gan atpūtu Taizemes viesnīcās, kas kvalitātes un cenu attiecības ziņā patīkami pārsteidzot, gan baudot vietējo virtuvi.

Foto: Shutterstock

Turklāt pat mūsu aukstāko ziemu laikā Taizemes pludmalēs ir silti, bet taizemieši ir nedomājami laipni un draudzīgi, savukārt cenas gan dzīvošanai, gan ēdieniem ir zemas.

Ieteikums tiem, kam apnicis gozēties pludmalē – piedalieties vietējo ēdienu gatavošanas meistarklasē un iemācieties pagatavot autentisku taizemiešu ēdienu, kas ar savu pikantumu lieti noderēs, atgriežoties aukstajās mājās.

Ko apskatīt Taizemē, un ceļotāju piedzīvojumu stāstus lasiet šeit.

Atpūta romantiķiem: Itālijas ezeri

Foto: DELFI

Alpu kalnu pakājē esošie Itālijas ezeri ir vesela ceļojuma vērti un vasarā priecēs daudz vairāk nekā skaistās, bet piekarsušās viduslaiku pilsētas. Arī paši itāļi atpūtu pie ezeriem iecienījuši pat vairāk par laisku gozēšanos jūras krastos.

Foto: Shutterstock

Vienalga, vai izvēlēsieties bagātnieku un Itālijas skaistuma cienītāju iemīlēto Komo ezeru, ko ieskauj greznas un dārgas villas, bet pilsētiņās ezera krastā vēl joprojām saglabāta Itālijas tradicionālo ciemu elpa, vai Gardas ezeru ar tā plašumu, brīnišķīgajiem dārziem un silto ūdeni, vai mājīgo un ainavisko Ortas ezeru, ceļojums būs izdevies. Itālijas ezeri būs īstā vieta romantiskam atvaļinājumam vai medusmēnesim divatā. Tāpat arī ģimenēm ar bērniem tur būs ko darīt.

Vairāk par katru no pieciem populārākajiem Itālijas ziemeļu daļas ezeriem lasiet šeit.

Vēstures cienītājiem: Peru

Foto: Shutterstock

Ja meklējat siltu vietu ar interesantu vēsturi, kur pavadīt ziemu, Peru ir ideāla izvēle. Dienvidu puslodē pašlaik ir vasara. Maču Pikču un citas vēsturiskās inku celtnes ir tikai viena daļa no Peru vēstures mantojuma, kas noteikti jāredz Dienvidamerikā.

Savukārt, ja izvēlēsieties doties uz Peru "nesezonā", būs iespējams atrast arī ceļojumu biļetes par visai draudzīgām cenām, turklāt šajā laikā tūristu būs mazāk, bet jau minētais Maču Pikču ir atvērts visu gadu un apskatāms arī ziemā. Tāpat arī vēsturiskās pilsētas Andu kalnos varēsiet apskatīt bez steigas un tūristu pūļiem, kas aizsedz skatu un cenšas nofotografēties tieši tur, kur vēlaties spert kāju.

Vairāk par Peru un tās apceļošanu, lasiet Latviešu motoceļotāju stāstā par Dienvidamerikas šķērsošanu.

Kaut kas jauns: Lansarotes sala

Foto: Shutterstock

Daļai ceļotāju vienmēr svarīgi atklāt ko jaunu, un pirmajiem nokļūt vietās, kur citi vēl nav pabijuši. Loģiski – ceļotājs pēc savas dabas ir jaunatklājējs! Tāpēc tiem, kam gribas izbaudīt ko nebijušu, iesakām apmeklēt šomēnes atklāto pirmo zemūdens muzeju Eiropā, kas atrodas uz brīnišķīgās, Spānijai piederošās Lansarotes salas.

Bez šaubām, uz Lansarotes salas tūristus visvairāk pārsteidz neparasta krāsu un gaismas spēle. Tas ir saistīts ar kontrastainām ainavu krāsām, kur pārsvarā ir dažādas tumšas lavas nokrāsas, spilgts smilšu baltums pludmalēs, smaragdzaļš okeāns un debess zilgme. Tieši okeāna dzelme glabā visvairāk pārsteigumu, un britu mākslinieks Džeisons Dikērs Teilors (Jason de Caires Taylor) to izmantojis, izstādot savus daudznozīmīgos darbus monumentālā projektā – "Museo Atlantico" (Atlantijas okeāna muzejs). Tas 10. janvārī atklāts Lansarotes salā Atlantijas okeānā.

Jaunajā muzejā ir vairāk nekā 300 darbu, kas izvietoti 12 instalācijās, ieskaitot 100 tonnas smagu un 30 metrus garu sienu, zemūdens botānisko skulptūru dārzu, kas attēlo vietējo floru un faunu, kā arī vairāk nekā 200 dabīga izmēra cilvēku figūras. Vairāk lasiet šeit.

Tomēr jāpiebilst, ka 2017. gads visā pasaulē būs bagāts ar dažādu jaunu tūrisma objektu dzimšanu. Lūk, vēl 10 jauni apskates objekti, kas šogad tiks atklāti vai tikko vēruši durvis apmeklētājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!