Foto: Shutterstock

Pasaule ir pārsteigumiem pilna, un to pierāda arī daba! Tā glabā neskaitāmas brīnumainas vietas, kas šķiet pat prātam neaptveramas. Šoreiz "Tūrisma Gids" izcēlis piecas interesantas, spocīgas, neparastas un elpu aizraujošas vietas. Iekārtojies ērtāk un dodies virtuālā ceļojumā!

'Dead vlei' Namībijā

Savdabīgā vieta, ko tūristi vislabāk pazīst pēc nosaukuma "Dead vlei", atrodas Namībijā. Lai šajā interesantajā vietā nokļūtu, no autostāvvietas nepieciešams veikt aptuvenu kilometru garu ceļu pa tuksnesi. Līdzko sasniegts galamērķis, acīm paveras visai neparasts skats – smilšu ieskautā lokā, stalti stāv spocīgi koki.

Reiz gar šo iecienīto apskates objektu plūda upīte, tomēr klimata pārmaiņu rezultātā tā izsīka, aiz sevis atstājot neiedomājamu sausumu. Koki nespēja augt pilnvērtīgi, atņemot no šīs vietas pēdējās dzīvības pazīmes, skaidro "Huffington Post".
Foto: Vida Press


Lai arī šī vieta ir īstens tūristu un fotogrāfu magnēts, jo oranžīgās un baltās smiltis, tumšie koki un zilās debesis veido brīnumainu kontrastu, to dabas varenību, kas sajūtamā šajā vietā, fotogrāfijā iemūžināt ir visai grūti.

Vairāk par šo spokaino vietu lasi šeit.


Ujuni sālsezers Bolīvijā

Foto: Shutterstock

Ujuni sālsezers jeb "Salar de Uyuni" atrodas Bolīvijā. Stiepjoties vairāk nekā 10 kvadrātkilometru platībā, šī neparastā vieta tiek atzīta par lielāko sāls līdzenumu, vēstī "National Geographic".

Lietus laikā un atsevišķos gada periodos šo sāls laukumu pārklāj viegla ūdens kārtiņa. Tas savukārt izskatās visai fenomenāli, jo ūdens spogulī atspīd viss apkārtējās dabas varenums un skaistums.

Vietējie gan sveci zem pūra netur un tūristu piesaistei un labklājībai padomājuši par vēl kaut ko interesantu. Turpat netālu atrodas arī viesnīca, kas, protams, būvēta no sāls. No sāļā materiāla izveidotas arī mēbeles un visi interjera priekšmeti viesnīcā. Vai tu būtu ar mieru nakšņot šādā miteklī?

Vairāk foto no šīs brīnumainās vietas meklē šeit.

Josemitu zirga astes ūdenskritums

Foto: Shutterstock

Katru gadu aptuveni ap otro februāra nedēļu tie, kas apmeklējuši Josemitu nacionālo parku Kalifornijas štatā, ASV, apbrīnā var aizturēt elpu. Tieši ap šo laiku uz tur esošā ūdenskrituma "Horsetail Fall", kas tulkojumā saistāms ar zirga asti, krīt saules stari, kas savukārt rada ilūziju, ka pār augsto klinti veļas lava, minēts "Business Insider".

Lai arī ūdenskritumu var lūkot no vairākām vietām, lai redzētu zeltainās ūdens šļakatas, jāsakrīt dažādiem faktoriem – jābūt gana siltam, spožai saulei, kā arī jābūt prāvai kārtai sniega segas, lai tas saules staros varētu kust, skaidrots "Yosemitefirefall". Ja visi šie faktori sakrīt, tad aptuveni uz 10 minūtēm acīm paveras debešķīgs skats. Tā kā visi nosacījumi, lai baudītu šo mirkli klātienē, ir gana strikti, šis skats ir visai rets.

Klinšainais vilnis Arizonas štatā

Foto: Shutterstock

Arī "Wave" jeb "Vilnis" Arizonas štatā, ASV, izpelnījies cilvēku apbrīnu. Šīs neparastās smilšakmens klintis izskatās kā veidotas no milzīgas izkusušu karameļu masas, kas veidojušās klinšu erozijas rezultātā un savijušās interesantos rakstos.

Ceļotāji un fotogrāfi no visas pasaules brauc šurp, lai iemūžinātu klinšu spilgtās un viļņveidīgās formas. Tomēr, lai tiktu aplūkot to savām acīm, jau vairākus mēnešus iepriekš nepieciešams nokārtot atļauju, raksta "Business Insider".

Retba ezers Senegālā

Foto: Vida Press

Āfrikā, Senegālā, 30 kilometrus no Dakāras ir unikāla vieta – Retba jeb tautā sauktais Rozā ezers. Trīs kvadrātkilometrus lielā ūdens "bļoda" ir pilna ar spilgti rozā ūdeni.

Uztraukumam gan nav pamata – ezers nav nedz piesārņots, nedz cilvēkiem bīstams. Iespaidīgā un unikālā krāsa izveidojusies, pateicoties ezerā esošajām zilaļģēm. Pārsteidzošā kārtā, ņemot vērā ezerā esošo augsto sāls koncentrāciju, zilaļģes ir vienīgie dzīvie organismi, kas tur mīt.

Agrāk Retbas ezers bija lagūna, kas caur šauru kanālu savienojās ar okeānu. Taču Atlantijas okeāna viļņi sajaucās ar kanāla un lagūnas dibenā esošajām smiltīm un pārvērtās par diezgan dziļu sālsūdens ezeru.

Vairāk par šo ezeru lasi šajā stāstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!