Foto: Shutterstock
Vai tu būtu gatavs doties 10 kilometrus vienā virzienā, lai tikai lūkotu kādu ūdenskritumu, aiz kura ved tunelis? Daudzi pavisam noteikti būtu gatavi doties uz Oregonu, ASV, lai pēc tam vēl mērotu ne sevišķi vieglo ceļu līdz šim dabas brīnumam.

Pasakainā pastaigu taka sniedzas nepilnu 10 kilometru garumā, un tās pieveikšanai būs nepieciešama aptuveni visa diena. Taka ir vidēji grūta, tāpēc pirms došanās rūpīgi jāizvērtē savi spēki, minēts "Oregon Hikers".

Ceļš ir skatiem bagāts – neskaitāmi ūdenskritumi, zaļi meži un iespaidīgas klintis. Un tas viss jau pirmajos trīs kilometros, nerunājot nemaz par to, kādi dabas brīnumi sagaidāmi visas takas garumā.

Pārgājiena kulminācija ir takas noslēgumā – ap desmito kilometru. Tur acīm paveras brīnumainais, 53 metrus augstais ūdenskritums "Tunnel Falls", kas burtiski tulkojumā iekļauj vārdus "tunelis" un "ūdenskritumus". Tas ir visai piemērots nosaukums, jo tieši šis aspekts vietu padara īpašu – gājēju taka ved aiz ūdenskrituma, sniedzot sirreālas sajūtas.

Pēc fantastiskā ūdenskrituma aplūkošanas pārgājiens nebūt nebeidzas, jo jāmēro vēl ceļš atpakaļ, tomēr fantastiskie skati un iegūtās sajūtas pavisam noteikti ir šādu pūļu vērtas.

Diemžēl tur notikušo ugunsgrēku dēļ, taka šobrīd ir slēgta, tomēr, kā plānots, tā interesentiem atkal būs pieejama no 2019. gada vasaras.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!