Foto: Kadrs no video
Filmu skatīšanās ne tikai mājās pa televizoru, bet arī kinoteātros ir daudzu iemīļota nodarbe, kad atslīgt ērtā krēslā un baudīt dažādas ainas iemīļotajos žanros. Kādā Maldīvu salu viesnīcas kompleksā filmu skatīšanās tiek realizēta jaunā līmenī – tur kinoteātris iekārtots uz ūdens.

Maldīvija jeb Maldīvu salas ir vienas no skaistākajām mazajām salām pasaulē. Droša vieta, bez ielu tirgotājiem un taksometru tūrēm – nekādu traucēkļu! Maldīvu salās neeksistē lauksaimniecība un rūpniecība, tur ir tikai tirkīzzilas lagūnas ar kristālskaidru ūdeni. Idilliskās Maldīvu salas ir daudzu tūristu brīvdienu galamērķis jau vairāk nekā 40 gadus.

Maldīvas veido 26 koraļļu atoli, kas izvietoti virknē un šķērso ekvatoru. Šie 26 atoli ir aptuveni 1200 salas, no kurām apmēram 200 ir apdzīvotas, bet 100 ir kūrorti.

Kinoteātris ar nosaukumu "Paradiso" ir daļa no ekskluzīvās pieczvaigžņu viesnīcas "Soneva Jani" (Medhufaru, Noonu), kas visa iekārtota uz ūdens. Šī vieta kopumā tika būvēta un veidota, domājot par viesiem, kuri atbraukuši relaksācijas un nesteidzīgas atpūtas vadīti – tajā ir gan slidkalniņi, gan neparastais kinoteātris u.c., raksta "Culture Trip".

Lai skatītu filmas, kuras tiek rādītas uz lielizmēra ekrāna, atpūtnieki var rezervēt galdiņu vai sēdēt pie bāra, kas atrodas zem jumta. Taču interesentiem tiek piedāvāta iespēja gulēt šūpuļtīklos vien pāris metru virs ūdens starp spilveniem un segām. Uz viena šūpuļtīkla pietiks rūmes vairākiem cilvēkiem, tāpēc ļauties filmu baudīšanai var ļoti romantiskā gaisotnē.

  • Maldīvu salas tiek sauktas par vienu no kāzu ceļojumu izsmalcinātākajiem galamērķiem. Vēl citas vietas, kurās baudīt neaizmirstamus medusmēnešus, lasi šajā rakstā.

Lai apkārtējiem netraucētu baudīt mieru un klusumu, filmu skatītājiem tiek izdalītas ar "Bluetooth" funkciju aprīkotas austiņas, vēstīts viesnīcas mājaslapā. Filmu žanri un daudzveidība ir patiesi plaša, sākot no klasikām, beidzot ar iedvesmojošiem mūsdienu gabaliem – tās tiek rādītas divas reizes nedēļā.

Tā kā šis ir brīvdabas kinoteātris un saule Maldīvu salās pie skaidri zilām debesīm ir teju katru dienu, filmu baudīšana uz lielā ekrāna jāatstāj uz rieta pusi, lai bilde būtu skaidri saredzama. Ja parastie kinoteātri neuzrunā, tad šāda vieta var sniegt pavisam jaunu filmu skatīšanās pieredzi!

Šī gan nav vienīgā viesnīca "Soneva" tīklā, kurā ir izveidots šāds kinoteātris vakara seansiem – līdzīgs atrodams arī viesnīcā "Soneva Fushi". Brīvdabas kinoteātrī var nokļūt dažādos veidos, braucot ar laivu no mājiņām, ar riteni pa sauszemi, kā arī, dodoties ceļā ar kājām.

Vai zināji, ka Maldīvu salās ir aizliegti pornogrāfiski materiāli un alkohols? Atšķirība gan ir starp salām un vietām, kurās atpūšas tūristi, un tām, kurās dzīvo vietējie, taču ievest alkoholu pašiem nav atļauts. Par vēl citiem likumiem, kurus būtu jāzina, lai nesabojātu atpūtu ārzemēs, lasi te.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!