Foto: Itar-Tass/Scanpix
Lai arī Latvijas īsā vasara mūzikas mīļotājiem piedāvā neskaitāmas koncertu un festivālu iespējas, tomēr vienmēr ir vērts "izbāzt degunu" ārā, lai sasmaržotu un izbaudītu Eiropas mūzikas festivālu gaisotni.

Orange Warsaw Festival Varšavā, Polijā notiks 25. un 26. maijā stadionā "Narodowy", biļešu cenas - sākot no 89 līdz pat 550 zlotiem jeb 15 līdz 93 latiem. Festivālā uzstāsies Beyonce, "Fatboy Slim", "The Offspring", "Cypress Hill" un citi mākslinieki.

Roc kam Ring Nirnbergā, Vācijā norisināsies no 7. līdz 9. jūnijam un uz festivāla skatuvēm varēsiet baudīt "Korn", "The Prodigy", "The Killers", "Limp Bizkit", "Phoenix", "Green Day" un "Thirtee seconds to Mars" priekšnesumus. Biļetes par 175 eiro gan esot izpārdotas, taču vienmēr jau kāda vēl atradīsies. Ir jābrauc!

Pinkpop Festival Landgrāfā, Nīderlandē norisināsies no 14. līdz 16. jūnijam. Festivālā uzstāsies "Kings of Leon", "Greenday", "Qeens of the stone age", Netsky Live, "Stereophonics", Ellie Goulding, "Passenger". Biļetes cena visām festivāla dienām 165 eiro, vienas dienas biļetes cena - 85 eiro.

Roskilde Festival Roskildē, Dānijā norisināsies no 29.jūnija līdz 7.jūlijam, biļetes cena - 1890 dāņu kronas jeb apmēram 178 lati. Šogad festivālā uzstāsies "Kraftwerk", "The National", "Queens of the stone age", Rihanna, "Sigur Ros", "Slipknot", "Volbeat", "Dead can dance" un citi.

Heineken Open'er Festival Gdiņā, Polijā notiks no 3. līdz 6. jūlijam. Pieejamas vienas dienas biļetes par 189 zlotiem (32 latiem) vai biļetes visām festivāla dienām par 470 zlotiem (80 latiem). "Animal Collective", "Arctic Monkeys", "Blur",, "Editors", "Nick Cave & The Bad Seeds", Steve Reich un vēl daudzu citu mākslinieku priekšnesumi noteikti ir tā vērti, lai dotos uz Gdiņu.

Rock Werchter, Verhterā, Beļģijā notiks no 4. līdz 7. Jūlijam. Vienas dienas biļetes jau izpārdotas, taču jūs vēl variet paspēt iegādāties biļetes par 200 eiro. Dodoties uz šo festivālu, jums būs iespēja dzirdēt "Green Day", "The National", Netsky, "Sigur Ros", "Vampire Weekend" un citus māksliniekus.

Main Square festivāls Arrasā, Francijā norisināsies no 5. līdz 7. jūlijam. Festivālā uzstāsies "30 Seconds To Mars", "Bloc Party", "Green Day", "Mike & The Mechanics", Stings un citi latviešu mūzikas mīļiem vairāk vai mazāk zināmi mākslinieki. Biļetes cena - 115 eiro.

Sziget Festival Budapeštā, Ungārijā notiks no 5. Līdz 12.augustam, biļetes cena 229 eiro, taču iespējams iegādāties arī vienas dienas biļeti, kuras cena ir 49 eiro. Festivālā varēs klausīties dažādu stilu mūziku -pop un rok grupas, elektronisko mūziku, metālu, folkmūziku, džezu, blūzu un pat klasiskās mūzikas māksliniekus. Tiem, kas būs saguruši no mūzikas klausīšanās, būs iespēja skatīties teātra un cirka izrādes.

Rock en Seine festival Parīzē, Francijā notiks no 23. līdz 25. augustam, biļetes cena visām 3 dienām - 109 eiro. Samaksājot šo naudiņu, jums būs iespēja dzirdēt Paul Kalkbrenner, Nine Inch Nails, System Of A Down, Franz Ferdinand, Alt-J, Tame Impala, Kendrick Lamar, Tomahawk, Gary Clark Jr., A$AP Rocky, The Bloody Beetroots.

Outlook festival Pulā, Horvātijā norisināsies no 29. augusta līdz 2.septembrim. Tas ir nekomerciālās deju mūzikas festivāls, kas notiek pludmalē. Festivāls notiek jau 6. gadu un šogad festivālā uzstāsies tādi mākslinieki, kā  Capleton, Jay Electronica, Rustie, Mala In Cuba un daudzi citi. Biļetes cena - 165 eiro.

Īstajiem rokenrola cilvēkiem uz festivāliem jādodas ar stopiem vai savu auto, līdzi ņemot teltis un guļammaisus, jo gandrīz visi festivālu organizētāji viesiem piedāvā nakšņošanas iespējas speciāli iekārtotos kempingos. Komforta mīļotājiem visērtāk festivālu vietās būs nokļūt, izmantojot "AirBaltic" pakalpojumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!