Foto: VisitBalticManors.com arhīvs
4. un 18. augustā ikviens īpaši tiek aicināts apmeklēt Igaunijas muižu kompleksus, no kuriem daļu aizņem skolas. Pēdējo desmit gadu laikā šīs muižas, pateicoties labai gribai un atbalstam, ir atjaunotas, gaidot viesus, kuri novērtēs to skaistumu un unikalitāti. Apciemojot šis vietas konkrētajos datumos, iespējams piedalīties arī īpašā akcijā.

Katrā apaļā stundā 4. un 18. augustā 28 muižās tiks rīkotas ekskursijas gida pavadībā, turklāt apskatāmas izstādes un atvērtas kafejnīcas. Tāpat tiek rīkoti koncerti, radošās darbnīcas un citas interesantas nodarbes, tādējādi izceļot muižu unikalitāti.

Tāpat, apceļojot skaistās muižas, iespējams piedalīties akcijā. Ierodoties pirmajā muižā, spēles dalībnieki saņems dalībnieka grāmatiņu, kurā muižu apmeklējumu dienās sava viesošanās jāapstiprina ar muižas spiedogu. Starp apmeklētājiem, kuri aplūkojuši vismaz sešas muižas, tiks izlozēti ielūgumi uz rudenī notiekošo noslēguma balli Kiltsi muižā. Starp dalībniekiem, kuri pareizi atbildējuši uz papildu jautājumiem, tiks izlozētas grāmatas par Igaunijas vēsturi un muižām.

Muižas atvērtas no pulksten 10 līdz 18. Ieejas maksa: ģimenēm 5 eiro, pieaugušajiem 2 eiro, skolēniem un pensionāriem 1 eiro.

Skolu pārziņā esošajās muižās ir, ko skatīt. Skolas ir gatavas aizmirstās un atdzimušās muižas izrādīt apmeklētājiem.

Vairāk par konkrētajām muižām, kā arī pašu akciju lasi šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!