Foto: F64

Jelgavas reģionālais tūrisma centrs (JRTC) aicina piedalīties ekskursiju cikla "Jelgavas likteņstāsti" ceturtajā ekskursijā, kas stāstīs par jelgavniekiem – aprīļa gaviļniekiem, kā arī aicina doties pirmajā "Jelgavas novada likteņstāsti" ekskursijā, kas vedīs uz Zaļenieku pagasta Ūziņiem.

Foto: Publicitātes foto

Jelgavas likteņstāstu ceturtā ekskursija notiks svētdien, 29.aprīlī, pulksten 14 un būs veltīta jelgavniekiem, kuri dzimuši aprīlī – dzejniekam un Ādolfa Alunāna ceļojošajā teātra trupas aktierim Esenberģu Jānim, latviešu literatūrzinātniekam un rakstniekam Antonam Birkertam, grāmatu izdevējam – "Valters un Rapa" dibinātājam Jānim Rapam, vācbaltiešu rakstniecei Ģertrūdei fon den Brinkenai, juristam un Latvijas senatoram Mintautam Čakstem, Jelgavas Latviešu teātra aktrisei Elzai Barūnei, dzej­nie­cei, prozistei Ainai Zemdegai, dzejniekam Gunāram Saliņam un rakstniekam, satīriķim Andrejam Skailim.

JRTC gide Signe Lūsiņa cikla "Jelgavas likteņstāsti" ekskursijas piedāvā bez maksas kā dāvanu jelgavniekiem un pilsētas viesiem valsts simtgadē un tajā laipni aicina piedalīties visus interesentus, īpaši jauniešus un ģimenes ar bērniem, lai izzinātu Jelgavas vēsturi un dzirdētu arvien jaunus stāstus par dažādos laikmetos dzīvojošiem pilsētniekiem, vērtīgi pavadot laiku.

Foto: Publicitātes foto

Pirmo reizi gide piedāvās arī ekskursiju ar autobusu "Jelgavas novada likteņstāsti", kas norisināsies sestdien, 5.maijā, pulksten 10. Ekskursijas laikā kopā ar novadpētnieci Gunitu Kulmani dalībnieki dosies uz Zaļenieku pagastu izzināt Ūziņu apkārtni. Maršrutā - Jēkabnieku krejotava, Ūziņu kapi, Otrā pasaules kara zemnīcas, Zaļenieku kokaudzētava, Zaļenieku luterāņu baznīca un citi apskates objekti. Ekskursija ar autobusu, ceļa izdevumi ir septiņi eiro no personas. Vietu skaits ierobežots. Pieteikšanās pie gides pa tālruni 28677630 vai signe.lusina@inbox.lv.

Tikšanās pie Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa, Akadēmijas ielā 1. Pieteikšanās pa tālruni 63005447 vai e-pastu tic@tornis.jelgava.lv. Savukārt "Jelgavas novada likteņstāsti" pirmā ekskursija notiks sestdien, 5.maijā, no pulksten 10.00 līdz pulksten 15.00.

Vairāk informācijas: www.visit.jelgava.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!