Foto: Aivars Elgutis

Sestdien, 24. septembrī, ģimenes aicinātas svinēt Eiropas sadarbības dienu un piedalīties pasākumā "Dabas ieskautie" Gaujas nacionālā parka Līgatnes dabas takās dabas izglītības centrā "Pauguri".

Pulksten 13 pasākumu ievadīs dažādas radošās un izziņas darbnīcas un video īsfilmas par Gaujas nacionālo parku un Eiropas sadarbības dienu. Tad varēs doties dabā, lai atklātu un iemēģinātu jaunu sajūtu staciju. Atjaunot enerģiju palīdzēs uz ugunskura gatavota Eiropas sadarbības dienas zupa. Dienas noslēgumā kopā ar zinošu pavadoni varēs apciemot Līgatnes dabas takās mītošos dzīvniekus.

Pasākums notiks Līgatnes dabas takās, kuru apmeklēšanai jāiegādājas ieejas biļete. Eiropas sadarbības dienas svinības notiek ar Igaunijas – Latvijas – Krievijas pārrobežu sadarbības programmas un Dabas aizsardzības pārvaldes atbalstu.

"Atverot robežas kļūstam tuvāki" ir 21. septembrī svinamās Eiropas sadarbības dienas moto, kur uzsver sasniegumus pārrobežu sadarbībai Eiropā un uz tās ārējām robežām. Šoruden dažādi pasākumi notiek jau piekto gadu, un šoreiz uzsvars ir uz ilgtspējīgas attīstības nozīmīgumu un izpratnes veicināšanu par vides problēmām skolēnu un sabiedrības vidū kopumā.

Katrā reģionā tradicionāli viens no pārrobežu sadarbības programmu notiekošajiem vai īstenotajiem projektiem tiek izvēlēts kā gada galvenais partneris. Šogad Eiropas sadarbības dienas pasākumi notiks ciešā sadarbībā projekta ELRI-156 "Dabas izglītības sekmēšana – efektīvs līdzeklis sabiedrības dabas apziņas veidošanai" (Cilvēki ar dabu) partneriem. Igaunijā, Latvijā un Krievijā organizē ģimenes dienas, lai dotu iespēju ģimenēm pavadīt laiku kopā, pētot dabu un raisot interesi par dabas aizsardzību.

Vairāk par Eiropas sadarbības dienu tīmekļa vietnē www.ecday.eu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!