Foto: DELFI

Eiropas jaunatnes informācijas tīkla "Eurodesk" kampaņas "Time to Move" ietvaros 1. oktobrī notiks zelta rudens pārgājiens "Laiks doties uz Siguldu!", ar ko tiks atklāta šī kampaņa Latvijā.

No pulksten 10:30 līdz 11 notiks dalībnieku reģistrācija Siguldā (pie Laimas pulksteņa pretī dzelzceļa stacijai), uzreiz pēc tās visi dalībnieki kopā ar grupas vadītājiem dosies pārgājienā pa Siguldu un Gaujas nacionālā parka teritoriju līdz kempingam "Dainas". Plānotais maršruts ir apmēram 11 kilometrus garš, teikts mājaslapā "Jaunatneslietas".

Visā tā garumā ir paredzēti deviņi kontrolpunkti jeb apskates objekti, par ko tiks sniegts gan interesants apraksts, gan uzdoti āķīgi jautājumi.

Noslēguma daļa norisināsies kempingā "Dainas". Tur paredzētas aktivitātes un radošās darbnīcas, piemēram, būs iespēja izspēlēt lielformāta spēli par iespējām Eiropā, uzzināt gan par jauniešu mobilitātes iespējām, gan par programmu "Erasmus+: Jaunatne darbībā", "Eurodesk" un Eiropas Jaunatnes portālu, gan arī satikt citu valstu jauniešus, kuri šobrīd savu brīvprātīgo darbu veic Siguldā. Viņiem varēs uzdot interesējošos jautājumus. Treneru pavadībā dalībnieki varēs izmēģināt savus spēkus "Slackline" lentu trasē. Pasākumā muzicēs Silvestrs Lorencs, Helvijs Kārkliņš un Bruno Lorencs.

Piedalīties īpaši aicināti jaunieši vecumā no 13 līdz 30 gadiem, darbā ar jaunatni iesaistītie, kā arī citi interesenti, kas vēlas pārbaudīt savas zināšanas, doties pārgājienā un izzināt mobilitātes iespējas Eiropā.

Pasākuma norise plānota no pulksten 10.30 līdz 15.30. Aktuālā informācija par pasākumu, maršrutu un objektiem pieejama Facebook.

Pārgājiens tiek rīkots sadarbībā ar "Eurodesk" reģionālo koordinatoru Siguldas novada Jaunrades centra jauniešu iniciatīvu centru "Mērķis" un organizāciju "Fit Nation Latvia". Dalībai pasākumā var reģistrēties līdz 29. septembrim šeit.

Kampaņas tīmekļa vietne timetomove.eurodesk.eu piedāvā dažādas studiju, brīvprātīgā darba, darba ārzemēs un ceļošanas iespējas.

Plašāka informācija par semināriem un pieteikšanos publicēta www.jaunatne.gov.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!