Trešdien, 1. jūnijā, organizācija "Piedzīvojuma gars" rīko mīklu risināšanas un orientēšanās spēli "Face the Spirit".

Spēles mērķis ir iepazīt tik dažādās Rīgas apkaimes, gan uzzinot vairāk par to vēsturi, ievērojamākajām vietām un leģendām, gan arī apskatot krāsaino Rīgas seju, atrodoties apkaimē un satiekot vietējos iedzīvotājus, iejūtoties pilsētas burzmā. Šovasar spēle "Face the Spirit" tiek rīkota kā turnīrs, kur dalībnieki var vākt punktus visas vasaras garumā, pastāstīja "Piedzīvojuma gars" pārstāve Santa Grīva.

Šoreiz tikšot iepazīta un jaunatklāta tuvā Pārdaugava. Spēle piemērota jebkuram sagatavotības līmenim, komandām esot nepieciešams tikai ērts apģērbs, lukturītis, kāds rakstāmais mīklu atbilžu piefiksēšanai un telefons ar GPS. Šī spēle ir par komandas darbu, spēju sadarboties, kopā risināt problēmas un jautri pavadīt laiku (komandā 4 cilvēki).

Spēles noteikumi

Spēle ''Face the Spirit" notiek trīs līmeņos. Prāta līmenis paredz, ka ātri un veikli jātiek galā ar informāciju par spēles rajonu, jāmin mīklas, paralēli risinot loģikas uzdevums un, balstoties uz risinājumiem, jāsāk plānot komandas maršrutu kartē.

Ķermeņa līmenī būs jāliek lietā prāta režģi pilsētvidē, tajā paredzēta veikla orientēšanās, slēpņu meklēšana un sociāli uzdevumi par godu tavai komandai un Latvijai. Savukārt gara līmenis būs tas, kurā komandas dalās savā gandarījumā un ieguvumā no spēles, kamēr tiesneši saskaita punktus četrās kategorijās, lai apbalvotu kopsavilkuma uzvarētājus, skaidro Grīva.

Šoreiz spēlētājiem jāpulcējas tējnīcas "Materia" telpās Mūkusalas ielā 17 pulksten 18. Pasākums paredzēts līdz pulksten 22.30.

''Piedzīvojuma gars'' ir organizācija kas nodarbojas ar dažādu pasākumu organizēšanu – pārgājieniem, ekskursijām un ekspedīcijām, spēlēm mežā un pilsētā, komandas saliedēšanas programmām, laivu braucieniem un lielākiem, mazākiem piedzīvojumu meklētāju sapņu piepildījumiem.

Nākamā spēle paredzēta 17. jūnijā Maskavas forštatē, bet pēc tam dalībnieki 6. jūlijā orientēsies pa Rīgas salām.

Vairāk informācijas par dalības maksu un pieteikšanās anketu meklē ''Piedzīvojuma gars'' Facebook lapā vai mājaslapā Piedzivojumagars.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!