Foto: Publicitātes foto

No 1. jūnija līdz 8. oktobrim Valmieras Tūrisma informācijas centrs (TIC) sadarbībā ar Kocēnu, Burtnieku un Beverīnas novadiem, kā arī Cēsu un Vīlandes (Igaunija) pilsētām aicina ikvienu piedalīties vasaras tūrisma akcijā "Ceļo līdz 100!/Reisi 100-ni!", teikts "Visit.valmiera.lv".

Lai piedalītos akcijā, interesentam jādodas pēc akcijas bukleta uz Valmieras TIC, Cēsu TIC, Vīlandes TIC, kādu no apkārtējo novadu tūrisma informācijas punktiem vai akcijā iesaistītajiem apskates objektiem. Ceļotājiem līdz 8. oktobrim, kad Valmierā noritēs slavenais Simjūda tirgus, jāapmeklē vismaz desmit no 30 objektiem, viesojoties katrā novadā un pilsētā kaut vienu reizi un izmantojot tur piedāvātos tūrisma pakalpojumus. Ciemojoties apskates vietā, akcijas dalībniekiem jābūt īpaši vērīgiem, jo jānoskaidro arī pareizā atbilde uz jautājumu, kas minēts bukletā pie katra apskates objekta. Piemēram, kāda ir visbiežāk sastopamā koku suga Gaujas Stāvo krastu Sajūtu parkā? Kas agrākos laikos mita Valmiermuižas zirgu stallī? Cik augsts ir Vīlandes vecais ūdenstornis? Par pareizu atbildi uz jautājumu saņemsiet īpašu uzlīmi, kas jāielīmē akcijas bukletā, skaidro Inita Kūlīte, Valmieras Tūrisma informācijas centra tūrisma informācijas konsultante.

Kad apceļoti vismaz desmit no 30 objektiem, aizpildītais akcijas buklets līdz 22. oktobrim jāaiznes vai jānosūta pa pastu uz Valmieras TIC Rīgas ielā 10 (Valmiera), uz Cēsu TIC, Pils laukumā 9, vai Vīlandes TIC, Vabaduse plats 6.

Akcijas noslēguma pasākums plānots 5. novembrī, kad 31 ceļotājs pēc nejaušības principa saņems veicināšanas balvas no tūrisma akcijā iesaistītajiem uzņēmumiem un galveno pārsteigumu – tūristu velosipēdu, ko sarūpējusi Valmieras pilsētas pašvaldība, Vīlandes pilsētas pašvaldība, tūrisma un aktīvās atpūtas inventāra veikals “Gandrs” un pašvaldības aģentūra “Cēsu Kultūras un tūrisma centrs”.

Akcijas mērķis ir veicināt Latvijas un Igaunijas iepazīšanu, jo jau 2018. gadā tiks atzīmēta abu valstu 100 gadu jubileja. Tādējādi arī akcijas nosaukums nav nejaušs – tas mudina turpināt iepazīt dzimto zemi, izzināt skaistākās vietas, viesmīlīgākos saimniekus, gardākos ēdienus un gadu simtiem mantotās kultūras, amatniecības tradīcijas un citas zintis.

Informācija par akciju tūrisma vortālos www.visit.valmiera.lv, www.visit.cesis.lv un www.visitestonia.com.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!