Foto: Sabiles tūrisma informācijas centra arhīvs
No 25. līdz 29. jūlijam Sabilē tiks lustēts teju katrā mājā un ieliņā, jo šajās dienās klāt būs ikgadējie Vīna svētki. Šogad tie norisināsies jau divdesmito reizi, pārvēršot mājīgo mazpilsētu par dzīvesprieka un humora centru.

Svētki sāksies jau trešdienā ar muzikālu pikniku pilskalnā kopā ar latviešu ekoloģiskās mūzikas grupu "Ducele", turpināsies ar Maksima Trivaškeviča stand-up komēdijas izrādi (Rīgas ielā 34) un Vīna svētku foto skatīšanos "Sabiles Sidra Namā".

Ceturtdiena būs veltīta kolhoznieku tēmai - bijušā kolhoza "Dzimtene" darbnīcu teritorijā ar izrādi uzstāsies Strazdes amatierteātris, būs atklāšanas gājiens "Traktors", svētku koncerts "Traktoristi dzied" un zaļumballe kolhoznieku gaumē.

Piektdien apmeklētājus iepriecinās Sabiles kultūras nama Bērnu teātra izrāde "Čigānmeitēns Ringla", "Sportotavu", Indijas klasisko deju meistarklase un koncerts ar Ivo Fomina, grupas "Laika Suns" un DJ Ufo uzstāšanos.

Foto: Sabiles tūrisma informācijas centra arhīvs

Sestdiena būs notikumiem visbagātākā un piepildītākā diena. Tā sāksies ar pilsētas modināšanu un vīndaru, amatnieku un mājražotāju tirdziņu un dažādām darbnīcām, kā arī svētku atklāšanu pie Vīna kalna un atklāšanas gājienu. Svētki turpināsies ar plašu programmu, kurā ikviens varēs atrast sev tīkamu priekšnesumu vai nodarbi – "dancotavu", pērļu medības "Andele Mandele", veselības maršrutu ar fizioterapeitu, Kristapa Solovjova koncertu Sabiles evaņģēliski luteriskajā baznīcā, gleznu parādi, jautrības stafetes, "meldiņotavu", "leļļotavu". Uz "Sabiles Sidra" skatuves būs DJ Ufo, grupa "Gapoljeri", Edgars Vesmanis, Jorens Šteinhauers, dažādas atrakcijas un spēles.

Sportiskie entuziasti varēs vērot un piedalīties BMX freestyle dirt sacensībās "Sabile Valley Jam 2018". Būs atvērta "Iepazīšanās vārtrūme" un atpūtas iela "Raibs gar acīm!". Varēs degustēt Sabiles Vīna kalna vīnogu vīnu, kā arī suņu saimnieki ar saviem četrkājainajiem draugiem varēs rosīties pa Suņprieka sētu "Sabile Čau!". Abavas malā darbosies "Melleņu tirgus", romu pļava: dziesmas, dejas, čigānu pirts. Interesenti varēs piedalīties spēlē "Pilsētas atslēga", klausīties Dzintara Čīčas koncertu. Sestdienas programmu noslēgs teatralizētais gājiens "Skurbums pāriet, dullums – nē!" par tēmu "100g (jautrības) Latvijai", apsveikuma koncerts/pieaugušo popiela "Vīna dullums", ugunsskulptūra un svētku balle kopā ar grupām "Galaktika" un "Cits Kvartāls".

Svētku apmeklētājiem un tiem, kuri brauks cauri pilsētai šajās dienās, jāņem vērā, ka būs satiksmes ierobežojumi, galvenokārt teatralizētā gājiena laikā, kad pilsētas galvenā iela uz laiku tiks slēgta satiksmei.

Foto: Sabiles tūrisma informācijas centra arhīvs

Vēlamais dresskods Sabiles Vīna svētku apmeklētājiem – Sabiles ģerboņa krāsās (dzeltens, violets, zaļš).

Tiem, kuri Sabiles pusē svētkiem vēl nav paspējuši atrast naktsmītni, par telšu vietām var sazināties ar Sabiles tūrisma informācijas centru: tic_sabile@inbox.lv, mob.tel. 27841827. Teltis varēs uzstādīt arī tā sauktajā Sabiles Ēģiptē no Skolas ielas uz "Ēģiptes" teritorijas pusi.

Plašāku informāciju par Sabilē gaidāmajiem svētkiem iespējams uzzināt mājaslapā www.sabile.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!