Foto: Publicitātes foto
8. septembrī visi interesenti tiek aicināti uz Jērcēnu dienas atzīmēšanu Jērcēnmuižā (Jērcēnu pagastā, Strenču novadā), kur 19. gadsimta otrajā pusē dzīvoja kaislīgais mednieks un ornitologs barons Adalberts fon Krīdeners, pavēstīja Strenču novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Ginta Gailīte.

Viss sāksies pulksten 10, kad dalībnieki kopā ar Dabas aizsardzības pārvaldes (DAP) vides inspektoru Jāni Pērli aicināti doties aptuveni divu stundu garā dabas ekspedīcijā (aptuveni 10 kilometru pastaiga) uz Sedas purvu pa barona Krīdenera medību takām, lai vērotu dzīvniekus un putnus, paši piedalītos bebru dambja jaukšanā, iepazītu dzīvnieku pēdas un nodotos citām interesantām aktivitātēm dabā. Pēc atgriešanās no ekspedīcijas pulksten 13 Jērcēnmuižā varēs baudīt kopīgas pusdienas – uz ugunskura vārītu muižas zupu.

Jērcēnmuižā un muižas parkā dažādu vecumu apmeklētājiem visas dienas garumā būs iespēja piedalīties aktīvās nodarbēs – šaušanā ar loku, putnu atpazīšanas konkursā, izzinošās spēlēs un radošās darbnīcās sadarbībā ar DAP dabas izglītības centru "Vecupītes".

Pulksten 14 sāksies reģionālā gardēžu ceļa "Taste HansEATica" meistarklase "Krīdenera ķēķis" – medījumu gatavošana pēc senām receptēm šefpavāra Māra Jansona vadībā. Ēdiena gatavošanas laikā interesentiem būs iespēja uzzināt medījumu gatavošanas noslēpumus un mednieku stāstus.

Visas dienas garumā būs atvērts arī Mednieku nams, kur var aplūkot medību trofeju kolekciju. Savukārt Jērcēnmuižas gides Ilvijas Ķimses vadībā varēs iepazīt Jērcēnmuižu un uzzināt vairāk par barona Adalberta fon Krīdenera dzīvi – laikā, kad viņš dzīvoja Jērcēnmuižā.

Pulksten 17 muižā interesentiem būs iespēja klausīties vēstures ekspertes Indras Vīlisteres stāstījumā par medību tradīcijām Vidzemē un ar to saistīto kulinārijas vēsturi.

Sagaidāmas arī citas aktivitātes un interesantas nodarbes. Izsalkušajiem apmeklētājiem būs iespēja iegādāties maltīti mednieku gaumē un dzērienus možumam un atslābināšanai, bet senas un jautras melodijas visiem spēlēs trio "Pif Paf".

Vairāk par Strenču novada apskates objektiem lasiet šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!