Foto: Publicitātes foto

Rīgas vēstures un kuģniecības muzejs sācis dalībnieku reģistrāciju lekciju ciklam tūristu gidiem un vēstures interesentiem "Rīgas pilsētas un Latvijas kuģniecības vēsture". Lekciju kurss būšot lietderīgs arī vidusskolēniem un studentiem, kā arī ikvienam Rīgas vēstures interesentam, informē muzeja pārstāve Ingrīda Lukašēviča.

Lekciju kursā ietvertas 14 tematiskās lekcijas - ekskursijas, kas iedalītas deviņās nodarbībās. Nodarbības latviešu valodā vadīs Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja vēsturnieki, un tās notiks Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā no 27. janvāra līdz 24. martam, sestdienās pulksten 10. Pieteikšanās līdz 26. janvārim (vai kamēr ir brīvas vietas).

Lekciju kursa nodarbībās varēs iepazīt un apgūt sekojošas tēmas, kas vizualizētas Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja ekspozīcijā: Daugavas lejteces senvēsture (9.gt.pr.Kr.-12.gs.), Senā Rīga (12.-13.gs.), Rīga Livonijas sastāvā (13.-16.gs.), Rīga Polijas un Zviedrijas pakļautībā (1581.g.-1710.g.), Rīga Krievijas impērijas sastāvā (1710.g.-1918.g.), Rīga – Latvijas Republikas galvaspilsēta (1918.g.-1940.g.), Latvijas kuģniecības vēsture (10.gs.-mūsdienas), Sudraba kabinets (muzeja dārgmetālu kolekcija), Martas Alberingas kabinets (personība un mākslas priekšmetu kolekcija), Doma muzejs Rīgā – templis zinātnei un mākslai (muzeja vēsture, kolekcijas, unikāli eksponāti), Rīgas Doma Krusteja – vēsture, šodiena, tās glabātie dārgumi.

Lekciju kursa noslēgumā dalībnieki saņems apliecības, kas sniedz iespēju vadīt ekskursijas tūristu grupām Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja ekspozīcijā, kā arī izziņas par noklausīto lekciju kopējo hronometrāžu. Dalības maksa – 70 eiro.

Muzejs aicina interesentus pieteikties līdz 26. janvārim pa e-pastu: strele@rigamuz.lv, norādot savu vārdu, uzvārdu, e-pastu un tālruņa numuru. Dalībnieku skaits ir ierobežots.

Informācija un saziņa: Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja Komunikācijas darba nodaļas muzejpedagoģe Irēna Strēle, e-pasts: strele@rigamuz.lv , tālr: 67356677, 67356676, mob.: 29884005).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!