Foto: DELFI

Piektdien, 8. jūnijā, Ungurpils ezera krastā Alojas pagastā notiks Pasaules latviešu klaidoņu brālības un Alojas novada domes organizētais 10. jubilejas "Pasaules latviešu klaidoņu saiets".

Saieta apmeklētājus no pulksten 18.30 bibliotēkas SALA pagalmā ar koncertu sagaidīs Alojas jauniešu grupa "Kokteilis".

Būs iespējams iegādāties jaunākās apgāda "Jumava" grāmatas un iepazīties ar vairākām izstādēm: 'Ceļojumu aprakstu grāmatas", "Saietu hronika fotogrāfijās", "Ceļojumu spilgtākie foto mirkļi", "Ziemeļvidzemes reģiona skolēnu konkursa "Neklātienes ceļojums" darbi".

Foto: DELFI

Saieta 1. daļā bibliotēkas SALA telpās paredzēta jaunās ceļojumu aprakstu grāmatas "Klaidoņi ūdens pasaulē" atvēršana un tikšanās ar autoriem, video atskats uz iepriekšējiem klaidoņu saietiem, brālības biedru muzikāli priekšnesumi. Lūk, neliels fragments no grāmatas!

2. daļā notiks hēlija balona palaišana, kura atradējs balvā saņems jauno grāmatu, draudzības spēle pludmales tenisā starp brālības un vietējo komandām, SIA "Aloja - Starkelsen" lielais zupas katls.
3. daļā – ceļojumu tērpu skate, viktorīnas jautājumi skatītājiem, "Nepieradinātā Folka Orķestra" (Future Folk Orchestra) koncerts "Septītais kontinents".

4. daļā – filmu nakts seanss: Bruno Šulca "Klaidoņstāsts" un "Melnā pipara ceļš", Riharda Struberga "Papua Jaungvineja tuvplānā".

Kopš 2009. gada "Pasaules latviešu klaidoņu saiets" ik gadu jūnija otrajā piektdienā Alojā pulcē pasaules apceļotājus un interesentus ar saknēm no Latvijas.

Saieta mērķis ir pulcināt un vienot latviešu ceļotājus, iepazīstināt ar pieredzēto pasaulē un ieinteresēt cilvēkus ceļot, klejot un visādi citādi iepazīt ceļojumu burvību un dažādību.

Foto: DELFI

Gleznainais Ungurpils ezers ar peldošām salām un interesantā kompānija garantē patīkamu atpūtu. Turpat ir arī dabas taka un skatu tornis. Par citiem objektiem lasiet šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!