Foto: Publicitātes foto

Ceturtdien, 25.janvārī, pulksten 18 Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas tornī norisināsies tematiskais tūrisma vakars "Camino De Santiago – ceļš pie sevis", kurā varēs dzirdēt pieredzes stāstu par došanos vienā no atpazīstamākajiem svētceļojumu maršrutiem – "Svētā Jēkaba ceļu" Spānijā, informē Jelgavas reģionālais tūrisma centrs.

Svētā Jēkaba ceļš ir viens no vecākajiem un zināmākajiem svētceļojumu maršrutiem Eiropā, kas iekļauts UNESCO pasaules kultūras mantojumu sarakstā, un tā nosaukums cēlies no Jēkaba vārda spāniski – Tjago. Trīssimt kilometru garā ceļa galamērķis ir Svētā Jēkaba atdusas vieta – "Santiago de Compastela" katedrāle.

Tematiskā tūrisma vakara viešņa būs jauna ceļotāja Agnese Skunstiņa, kura aizvadītajā vasarā veikusi šo ceļu un dalīsies pieredzē par maršruta izvēli, redzēto un piedzīvoto ceļojuma laikā, demonstrējot uzņemtās fotogrāfijas un iedvesmojot jaunajā gadā realizēt personīgus izaicinājumus – ticēt sev un nepadoties. "Sāpes, pacietība, satiktie cilvēki un to dzīvesstāsti, kalni, saulrieti un saullēkti, miers, klusums, tie visi palīdzēja man mainīt skatu uz ikdienu un sevi. Es neticēju, ka "Camino" ir maģisks, bet tas patiesi tāds ir," stāsta Skunstiņa.

Tematiskais tūrisma vakars "Camino De Santiago – ceļš pie sevis", norisināsies ceturtdien, 25. janvārī, pulksten 18 Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas tornī, Akadēmijas ielā 1. Dalības maksa 1,50 eiro, pirmskolas vecuma bērniem bez maksas. Vairāk informācijas un pieteikšanās pa tālruni 63005445 vai e-pastu tic@tornis.jelgava.lv.

Par Sv. Jēkaba ceļu vairāk lasiet šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!