Foto: Zigismunds Zālmanis, Jeļizaveta Iļjina
Tuvojoties vasarai, turpinās dažādu novadu un pilsētu aktīvās tūrisma sezonas atklāšanas pasākumi. Smiltenes novadā 20. maijā norisināsies velobrauciens "Ieriteņo vasarā", kurā katrs dalībnieks varēs izvēlēties vēlmēm atbilstošāko distanci.

Šogad riteņošana pretī vasarai tiks organizēta, dodoties Palsmanes un Variņu virzienā. Pa ceļam dalībniekiem būs jāveic sagatavotie uzdevumi un būs iespēja apskatīt dažādus interesantus tūrisma apskates objektus, piemēram, Palsmanes muižu un baznīcu, Vizlas muižu, novērtēt Maigas Āboliņas privātkolekciju un paciemoties zemnieku saimniecībā "Veccepļi", kā arī baudīt tās puses skaistās ainavas. Pasākuma sākums pulksten 10.30 Palsmanē, pie Palsmanes tautas nama, vēsta velobrauciena rīkotāji.

Velobraucienā katrs dalībnieks varēs izvēlēties saviem spēkiem piemērotāko velobrauciena distanci – 13 , 26 vai 52 kilometru garumā. Visas distances noslēgsies pie Palsmanes tautas nama, kur pasākuma dalībniekus sagaidīs viegla maltīte svaigā gaisā un atpūtas pauze. Ikviens dalībnieks aicināts līdzi ņemt kādu našķi un dzērienu.

Pasākums ir bez maksas. Rīkotāji iesaka dalībniekiem lietot aizsargķiveres, bērniem līdz 12 gadu vecumam tās būs jālieto obligāti.

Iepriekšēja pieteikšanās līdz 18. maijam Smiltenes novada TIC (Dārza ielā 3), rakstot uz tic@smiltene.lv, zvanot +371 29395200 vai aizpildot reģistrācijas anketu. Pasākumu organizē Smiltenes novada tūrisma informācijas centrs sadarbībā ar SIA "Sports S".

Smiltenē ir dažādas interesantas vietas, kuras doties apskatīt. Kā piemēru var minēt Smiltenes baznīcu ar savu daudzveidīgo vēstures stāstu – starp citu, to būvējis pēdējais Vidzemes līvs. Plašāk lasi šeit.

Vēl var doties pastaigā uz Cērtenes pilskalnu, kas ir senākais Smiltenes vēstures pagātnes liecinieks. Latviešu svētvietu pētnieks Ivars Vīks uzskatīja, ka Cērtenes pilskalns ir viens no mūsu senajiem dubultsvētkalniem – tā ir jauka atpūtas vieta, kur iekārtotas dabas takas, izvietotas kartes ar taku shēmām un norādēm, kā arī izveidota labiekārtota piknika vieta. Vairāk par šo un vēl citām apskates vietām, kuras vērts apmeklēt itin visos gadalaikos, lasi šajā rakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!