Divdesmit otrās Dzīres Kuldīgā, kas no 13. līdz 16. jūlijam norisināsies Kuldīgas ielās, parkos, laukumos un citviet, svētku apmeklētājiem sola visdažādākos pasākumus un tikšanos ar jauniem un arī labi zināmiem māksliniekiem no Latvijas un citām valstīm, pastāstīja Kristīne Duļbinska, Kuldīgas novada pašvaldības pārstāve.

Dzīru atklāšanas parāde šogad būs uzticēta franču kompānijai "Remue Ménage", kas skatītājus sola aizraujošā veidā iepazīstināt ar "Teiksmainā okeāna dzelmi". Otro reizi Kuldīgas pilsētas festivālu krāšņos ielu teātris "Pavana" no Nīderlandes. Ja pērn mākslinieki kuldīdzniekiem un svētku viesiem bija atveduši izrādi "Krāsas", ko izrādīja dažādās pilsētas vietās, tad šoreiz Kuldīgas ielās, parkos un laukumos bezbailīgi un droši pārvietosies apburošas, strausiem līdzīgas radības.

Foto: Publicitātes foto

Otro reizi Dzīru viesi varēs priecāties par ielu ērģelēm no Hāgas (Nīderlande). Pagājušajā gadā ērģeļu īpašnieks Peters Dekkers ar savu retro tehnikas brīnumu Kuldīgā viesojās pirmoreiz, apmeklētāju jau iecienītā pirātu kora "De Stormvogels" vadītāja Hansa Gronendāla pierunāts. Acīmredzot ērģeļu saimniekam Kuldīgā iepatikās, jo arī šogad viņš būs klāt Dzīrēs, tiesa, ar kādām citām no savām ielu ērģelēm. Pēc gada pārtraukuma Kuldīgā viesosies arī pirātu koris, kas kuldīdzniekiem un svētku viesiem jau sen vairs komentārus neprasa.

Foto: Publicitātes foto

Pirmoreiz Kuldīgas svētkos uzstāsies mākslinieku duets "Macadam Piano" no Francijas. Motorizētais pianists kopā ar kolēģi vijolnieci iepriecinās Dzīru viesus, dodoties muzikālā braucienā Kuldīgas ielās, jo, kā izrādās, braukt var ne tikai ar auto, motociklu vai velosipēdu, bet arī ar flīģeli. Savukārt ar kāzu fantāziju iepazīstinās ielu teātris "Tol" no Beļģijas.

Foto: Publicitātes foto

Svētku piektdiena tradicionāli noslēgsies ar koncertu pilsētas estrādē. Šogad varēs baudīt Jāņa Petera teātra dziesmu naktskoncertu "Bez teātra mēs nevaram…". Turpinātas tiks arī citas "Dzīru" tradīcijas – Alekšupītes skrējiens, Alekšupītes karnevāls un, protams, krāšņais svētku gājiens cauri visai pilsētai.

Arī šogad sestdienas rītā norisināsies pērn aizsāktais pasākums pieaugušajiem "Šampanietis brokastīs" Pilsētas dārzā, kurā īstām dāmām un patiesiem džentlmeņiem būs iespēja sākt dienu īpašā gaisotnē ar dzirkstošu vīnu un vieglām uzkodām, iepazīstot skaistuma noslēpumus, priecājoties par miniatūrdārziem un citādi smalki izklaidējoties. Mazākajiem Dzīru viesiem būs iespējams piedalīties aizraujošā piedzīvojumā uz Pirātu salām, krāt iegūtās monētas un iemainīt tās pret pirātu dārgumiem.

Jaunums būs nakts pasākums pieaugušajiem "Zvaigžņu gaismā". Tas sāksies sestdienas vakarā pulksten 23 un sola garantētu baudījumu acīm, ausīm un garšas kārpiņām, atklājot sapņaini mītisko Pilsētas dārza nakts pasauli.

Nedaudz mainījies laiks, līdz cikiem katrā no Dzīru dienām norisināsies pasākumi – ceturtdien svētkus svinēs līdz vieniem naktī, piektdien – līdz diviem, sestdien – līdz četriem rītā, bet svētdien Dzīres noslēgsies pulksten 19 ar koncertu "Dzirkstī franču šampanietis".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!