Foto: Publicitātes foto
14. jūlijā norisināsies velobrauciens "Aizmin pie trušiem", kurš sāksies Rubenes ciemā, pie BMX trases un vedīs pa Kocēnu novada mazākiem un ainaviskiem ceļiem, piestājot truškopības saimniecībā "Mežiņi", kā arī pārsteidzot ar interesantiem apskates objektiem un sasniedzot 37 kilometru garumu.

Velobrauciens sāksies Rubenē, pie BMX trases un vedīs gar "Lielā Anša" ezeru, caur Ķieģeļmuižas teritoriju, pēc tam vedīs Urbu kalnā, šķērsojot dažādas mazākas un lielākas upes, būs ieplānots laiks pusdienām, kā arī ekskursijai šķirnes trušu saimniecībā "Mežiņi".

Velo brauciena kopgarums būs 37 kilometri, kuru laikā bez iepriekš minētājām apskates vietām sekos arī pārsteigumi, lai velobrauciens būtu aizraujošāks un piedzīvojumiem bagātāks. Kādi būs piedzīvojumi – organizatori klusē, lai tas paliktu pārsteigums.

Lielākais pieturas punkts, kurā braucēji piestās uz ilgāku laiku, būs šķirnes trušu saimniecība "Mežiņi". Saimniecības pamatnodarbošanās ir dažādu šķirņu vaislas trušu audzēšana un tirdzniecība. Darbības dažādošanai saimniecība piedāvā ekskursijas ģimenēm un grupām – trušu un dažādu mājputnu apskatei. Tiek demonstrēts arī Angoras trušu vilnas ieguves un pārstrādes process. Saimniecībā dalībnieki tiks cienāti ar zupu, kuru būs sarūpējis Kocēnu novads. Lai atbalstītu saimniecības uzņēmējdarbību, katram no dalībniekiem būs jāveic maksa par ekskursiju 2 eiro apmērā.

Braucienam jau tuvojoties noslēgumam, būs iespēja izbraukt cauri "Astoņjāņu ciemam", kā arī paviesoties Rubenes evaņģēliski luteriskajā baznīcā. Velo brauciens atgriezīsies tajā pašā vietā, kur sāksies, un tā veikšanai plānotas aptuveni sešas stundas, lai baudītu skaisto novada dabu.

Velobraucienu vadīs Kocēnu novada projektu un tūrisma speciālists – gids Toms Treimanis. Braucienam var pieteikties zvanot: +371 28644530, rakstot: turisms@kocenunovads.lv, vai tiešsaistē šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!