Foto: Shutterstock

Latvijas lidsabiedrība "airBaltic" nākamā gada maijā uzsāks lidojumus jaunā maršrutā starp Rīgu un Madridi. Lidojumi šajā maršrutā tiks veikti ar jauno "Bombardier CS300" lidmašīnu.

"Mēs esam priecīgi pievienot Rīga – Madride "airBaltic" maršrutu kartei un izmantot jauno lidmašīnu. Jaunais savienojums starp Latvijas un Spānijas galvaspilsētām piedāvās iespējas gan biznesa, gan atpūtas ceļotājiem," saka "airBaltic" maršrutu tīklu pārvaldes vadošais viceprezidents Volfgangs Reiss.

"airBaltic" no Rīgas uz Madridi lidojumus uzsāks 2017. gada 26. maijā. Paredzēts veikt lidojumus trīs reizes nedēļā ar "Boeing 737" un jauno "Bombardier CS300" lidmašīnu. Lidojums ilgs četras stundas un piecas minūtes. Vienvirziena biļetes cena paredzēta sākot no 75 eiro, ieskaitot lidostu nodevas un transakcijas maksu. Lidojumu grafiks ir pieejams kompānijas mājaslapā www.airbaltic.com.

Foto: DELFI

Nākamā gada vasaras sezonā "airBaltic" sāks lidojumus no Rīgas arī uz Odesu Ukrainā, Ženēvu Šveicē, Aberdīnu Lielbritānijā, Stavengeri Norvēģijā, Gēteborgu Zviedrijā, Tamperi Somijā un Katāniju Itālijā. Kā arī no Viļņas lidos uz Parīzi un Minheni.

"airBaltic" nodrošina tiešos lidojumus no Rīgas uz 60 galamērķiem, kā arī tiešos lidojumus no Tallinas un Viļņas. Aviokompānijas flotē ir 25 lidmašīnas: viena "Bombardier CS300", 12 "Boeing 737" un 12 "Bombardier Q400 NextGen".

Ko apskatīt Madridē?

Kas jāzina, pirms doties uz Madridi? Šajā pilsētā jāļaujas tās ritmam, un pat visrūpīgāk izstrādātais brīvdienu plāns galu galā šķitīs mazsvarīgs.

Madrides trīs nozīmīgākajos muzejos – "Prado", "Reina Sofía" un "Thyssen-Bornemisza" – var pavadīt ne tikai dienas, bet veselas nedēļas. Pilsētā ir arī daudzas citas ievērības cienīgas vietas, kas nav tik plaši pazīstamas.

Karaliskā pils


Krāšņā 18. gadsimta pils celta stratēģiski nozīmīgā vietā, no tās paveras labs skats uz lauku teritorijām. Pils tiek izmantota oficiālajiem pasākumiem, tajā aplūkojamas neskaitāmas gleznas, skulptūras, gobelēni un senlietas

Retiro parks

Pirmsākumos šis bija karaliskās pils dārzs, vēlāk tas pārtapa par Retiro parku, kas nu ir Madrides galvenais parks. Ezerā pie parka var doties izbraucienos ar laivām, te var baudīt kafejnīcas un apskatīt dažādas izstādes. Parks ir madridiešu iecienīta atpūtas vieta svētdienas rītos

"Real Madrid Bernabeu" stadions

Izstaigājiet spēlētāju koridoru un izejiet izejiet laukumā, apskatiet prezidenta ložu, kā arī aplūkojiet tuvumā visus kausus. Gan lieli, gan mazi Real Madrid fani te jutīsies kā septītajās debesīs.
Vairāk par ceļojumu uz Spānijas galvaspilsētu lasiet šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!