Foto: Publicitātes attēli
Nākamgad interesantas arhitektūras cienītājiem būs vēl viens iemesls doties uz Amsterdamu – tur 2017. gadā tiks uzsākta līdz šim augstākā no koka būvētā debesskrāpja "Haut tower" būvniecība. 73 metrus augstajā ēkā atradīsies 55 luksusa klases dzīvokļi, pazemes autostāvvieta un publiski pieejams parks, vēsta "Jetsongreen".

"Haut tower" būs pieejami plaši atklātā tipa dzīvokļi, kā arī divstāvu dzīvokļi. Tā būvniecībai izmantos īpaši apstrādātus priedes koka paneļus, kas nodrošina konstrukcijas stingrību un ir ugunsdroši.

Ēka būs aprīkota ar kanalizācijas attīrīšanas sistēmu un atjaunojamās enerģijas fasādi – saules paneļiem vai vēja ģeneratoriem. Izstrādātāji cer saņemt "zaļo ēku" augstāko novērtējumu BREEM.

Šobrīd augstākais koka debesskrāpis tiek būvēts Vankūverā. Šī ēka būs 53 metrus augsta un tās centrā atrodas divi dzelzsbetona kodoli, pie kuriem tiek stiprinātas koka konstrukcijas.

Bet, kamēr koka debesskrāpis Amsterdamā vēl tikai tiek plānots, lūk, vēl vairāki iemesli, kādēļ doties uz šo skaisto pilsētu un ko tur apskatīt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!