Ik gadu tūkstošiem rīdzinieku un pilsētas viesu 18. novembra pievakarē dodas uz Daugavmalu skatīties svētku uguņošanu. Tomēr diez vai daudzi ir iedomājušies, ka to varētu darīt arī peldus vai, pareizāk sakot, sēžot laivā gluži ekskluzīvā vietā – Daugavā. Pērn šādu svētku svinēšanas veidu iesāka "Jenču laivas" un arī šogad esot plānots 18. novembra brauciens pa starojošo Rīgu ar noslēgumu – uguņošanas vērošanu.

Braucienu paredzēts sākt plkst. 19.00 no Andrejostas un doties laivojumā pa kanālu, tādēļ esot vēlams ierasties nedaudz ātrāk, jo Valsts prezidenta uzrunas laikā visa satiksme pie Brīvības pieminekļa būs slēgta, tai skaitā arī ūdens satiksme pa Rīgas kanālu, brīdina brauciena organizatori. Plānots, ka laivu braucienā par godu Latvijas neatkarības dienai piedalīsies aptuveni 30 cilvēku, tādēļ vietu skaits ir ierobežots un tiem, kas vēlas piedalīties, noteikti iepriekš jāpiesakās. Nekādas īpašas laivošanas prasmes neesot nepieciešamas, jo organizatori sola visu ierādīt un palīdzēt, ja nepieciešams.

“Grupiņai plānots turēties kopā, tomēr, ja izveidosies kāda kompānija, kas vēlas airēt savā bariņā, tas netiks liegts. Vienkārši ir daudzi, kuriem nav savas kompānijas, tāpēc paredzēts airēt kopā un palīdzēt arī tiem, kas varbūt nejūtas tik droši. Vestes mēs, protams, nodrošinām, taču aicinām cilvēkus saģērbties silti (uz ūdens var būt vēsi), bet nepārspīlēt, lai nav karsti airējot. Un, protams, noteikti aicinām ņemt līdzi lampiņas un dažādus spīdīgus elementus, lai papildinātu Staro Rīga mirdzumu,” par praktiskām lietām Turismagids.lv pastāstīja organizatori “Jenču laivas”.

Laivu brauciena noslēgumā paredzēta svētku salūta vērošana, atrodoties tieši uz likteņupes Daugavas, kas varētu radīt īpašas izjūtas un noskaņu, jo apkārt nedrūzmēsies citi cilvēki.

Līdzīgus laivu braucienus un salūta skatīšanos uz ūdens līdz šim organizējušas arī "Jūras laivas" , kā arī individuālie laivotāji.

Vairāk informācijas: www.jenculaivas.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!