Foto: AP/Scanpix/LETA

"Filipīnās Albajas provincē (Bikol reģionā) sākusies Majona (Mayon) vulkāniska aktivitāte ar lavas un pelnu izmešiem. Vietējais trauksmes līmenis paaugstināts līdz 4. atzīmei, kas nozīmē, ka bīstami vulkāniski izvirdumi var būt nenovēršami. Ja atrodaties vulkāna ietekmes apgabalā, aicinām saglabāt modrību, sekot līdzi vietējo mediju un varasiestāžu ziņojumiem, kā arī palikt vismaz astoņu kilometru rādiusā no krātera ietekmes zonas," ar šādu paziņojumu sociālajos tīklos un citur Latvijas Ārlietu ministrija aicina ceļotājus būt uzmanīgiem, ja tie atrodas bīstamā vulkāna tuvumā.

Lagacpi (Lagazpi) pilsētas starptautiskā lidosta pašlaik ir apturējusi savu darbību, tāpat iespējami citu apgabala lidostu darbības pārtraukumi.

Kā vēstījām iepriekš, 23. janvārī no Filipīnu aktīvākā vulkāna Majona sākušas gāzties lavas straume, kā rezultātā no tuvākajām apkaimēm evakuēti jau 56 tūkstoši iedzīvotāju. Vairāk lasiet šeit.

Šis ir Filipīnu aktīvākais vulkāns, kā arī viens no aktīvākajiem vulkāniem visā pasaulē. Pēdējo reizi tas izvirdis 2014. gadā.

Vispostošākais vulkāna izvirdums bija 1841. gadā, kad dzīvības zaudēja vismaz 1200 cilvēku, atzīmē CNN.

Filipīnas ir iecienīts tūrisma galamērķis arī ceļotājiem no Latvijas. Ja esi nokļuvis ārkārtas situācijā, sazinies ar Ārlietu ministrijas Konsulāro departamentu pa diennakts tālruni: +371 26 33 77 11. Vairāk informācijas šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!