Foto: Shutterstock
Vienalga, vai dodies uz ārzemēm reizi gadā vai katru mēnesi – katram cilvēkam ar laiku izveidojas ceļošanas paradumi, bez kuriem šķietami vairs nevar iztikt. Šoreiz gribam pastāstīt par dažādiem sīkumiem un lietām, kuras cilvēki daudz vieglprātīgāk atļaujas darīt ceļojumos un kuras atšķiras no ierastās rutīnas. Iespējams, kādā no rīcībām atpazīsi arī sevi!

Došanās iepirkties lidostās. "Traveller" raksta, ka iemesli, kāpēc cilvēki iepērkas tieši lidostās, ir ļoti dažādi – vieni tādā veidā aizpilda laiku starp lidojumiem, citi iegādājas lietas, kuras aizmirsts ielikt ceļa somā, bet vēl kāds izmanto izdevību nopirkt preces par ievērojami lētākām cenām. Taču cilvēki ļoti bieži iepērkas "TaxFree" zonas veikalos arī ieraduma pēc, kas, iespējams, ir saistīts ar pacilāto garastāvokli par došanos ceļā.

Pārmaksāšana. Ja ceļojuma galamērķis ir kāds kūrorts, tad viesnīcas numuriņā nereti rokas steidz atvērt mazo "mini bāru", kurā parasti atrodas dažādi atspirdzinoši dzērieni. Neskatoties uz to, ka veikals atrodas kaut kur pavisam netālu, liela daļa nolemj nedaudz pārmaksāt par konkrētu lietu, bet izbaudīt šo ekstru, ko viesnīca sniedz. Ja būtu mājās, visdrīzāk padomātu divreiz, vai ir tā vērts par konkrēto preci maksāt vairāk.

Foto: Shutterstock

Apkalpojošā personāla uzklausīšana. Ceļojumu laikā cilvēki daudz uzmanīgāk klausās, ko saka, piemēram, viesmīļi vai bārmeņi, jo no sarunām ar viņiem var iegūt daudz vērtīgas informācijas. Iespējams, kādreiz esi pat sevi pieķēris pie domas, ka tieši viņu ieteikumus un viedokļus ātri pieņem kā vienīgos un pareizos. Ārzemju braucienos apkalpojošajam personālam tiek piešķirta cita vērtība.

Komunikācija ar apkārtējiem. Ceļojumos runātīgi paliek teju vai pilnīgi visi – pat tie, kuri sevi sauc par kautrīgiem cilvēkiem. "Traveller" min, ka ārzemju braucienos liela daļa cilvēku komunicē ar apkārtējiem daudz vairāk nekā savā ierastajā vidē, un tas pat vienmēr nav skaidrojams ar to, ka no blakus sēdošajiem būtu kaut kas nepieciešams. Ceļojumos šķiet dabiski parunāties ar nepazīstamiem atpūtniekiem, tāpēc nereti cilvēki šo veido kontaktu apzināti.

Aizņemšanās, bet neatdošana. Atgriežoties pie otrā punkta, kurā minēta pārmaksāšana, šis ieradums saistāms ar atlīdzināšanu sev. Cilvēka dabā ceļojumos ir parasti no viesnīcu vai hoteļu vannasistabas paņemt kādu mazu ziepju gabaliņu vai šampūna pudelīti, kura, iespējams, pat nekad arī mājās netiks izmantota.

Foto: Picjumbo

Laikapstākļu pārbaudīšana citā valstī. Ir teiciens, ka "citur zāle ir zaļāka", taču lielākoties ceļotāji cer, ka labākā vieta, kur konkrētajā brīdī atrasties, ir viņu lokācijā. Tieši šī iemesla dēļ nereti tiek pārbaudīts, kādi laikapstākļi ir ierastajā vidē, lai nomierinātu sevi, ka atrodies saulainākā un patīkamākā vietā.

Neparastu ēdienu nogaršošana. Iespējams, mājās tu nekad nepagaršotu mīdijas vai astoņkāji, bet ceļojumos tā ir pavisam cita lieta! Šī iemesla dēļ cilvēkiem tīk apmeklēt arī tirdziņus un vietējos veikalus – lai apskatītu, kādi produkti un ēdieni tieši šajā vietā ir cieņā. Liela daļa cilvēku ārzemju braucienos pārkāpj saviem principiem un nogaršo kaut ko neparastu.

Nomaldīšanās no ceļa. Katrs, kuram kādreiz nācies pazust "trijās priedēs", zina, ka tajā brīdī var būt gan paniskas, gan arī patīkami satraucošas sajūtas. Reizēm cilvēki pat speciāli neseko līdzi atrašanās vietai, lai pēc tam labāk iepazītu pilsētu. Šādu pieredzi arī var gūt tikai, dodoties ceļojumā uz nepazīstamām vietām, jo savā dzimtajā pilsētā diez vai nomaldīsies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!