Foto: P/i 'Komunālā pārvalde'
Ventspils pašvaldības iestāde "Komunālā pārvalde" informē, ka noslēgušies rekonstrukcijas darbi Dienvidu mola skatu tornī, aicinot interesentus atkal izbaudīt plašo panorāmu un skaisto skatu.

Dienvidu mola skatu torņa rekonstrukcijas laikā tika mainītas un pārkrāsotas koka elementa detaļas, metinātas un pārkrāsotas metāla konstrukcijas, kā arī atjaunoti torņa pakājē esošie soliņi.

Foto: P/i 'Komunālā pārvalde'

No 12 metrus augstā Dienvidu mola skatu torņa paveras iespaidīgs skats uz Baltijas jūru, un no tā labi pārskatāma ostas teritorija ar jūras vārtiem Ventas lejtecē. Skatu tornis ir iedzīvotāju un tūristu iemīļota vieta, kur vērot saules rietu, vareno jūras viļņošanos vētras laikā, kā arī lielo kuģu ienākšanu ostā. Torņa skatu platformā ir uzstādīts tālskatis dabas vērošanai, bet tā pakājē iekārtota arī atpūtas vieta ar soliņiem.

Ventspils Dienvidu mola skatu tornis ir izveidots uz padomju armijas bijušā lokatora torņa pamatiem, piemērojot to apmeklētājiem. Torņa pamati atrodas uz apmēram septiņus metrus augstas kāpas, bet torņa kopējais augstums ir aptuveni 19 metri virs jūras līmeņa.

Tornis atrodas pie Ventspils Dienvidu mola (Medņu iela).

Kur vēl pabūt un ko apskatīt Ventspilī, meklē te.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!