Foto: Publicitātes foto

No 4. līdz 6. maijam tūrisma asociācija "Lauku ceļotājs" organizē "Atvērtās dienas laukos", kurās iespējams gan nobaudīt dažādus uz vietas gatavotus labumus, gan arī iepazīt tuvāk dzīvi laukos. Tukuma apkārtnē šogad akcijas ietvaros savas durvis vērs 10 atpūtas vietas un saimniecības.

Plašāk par akciju "Atvērtās dienas laukos", kā arī šī gada piedāvājumiem un maršrutiem lasi šajā rakstā.

Gan 4., gan 5. maijā ciemos pie sevis Tukumā aicina Salmu darbnīca-muzejs "Salmu lietas". Muzejs piedāvā apskatīt dažādās salmu skulptūras un noklausīties bezmaksas gida stāstījumu. Šajās dienās katrs apmeklētājs saņems arī mazu pārsteigumu. Adrese: Dārzniecības iela 4a, Tukums. Vairāk informācijas pa tālruni 29495746

Arī keramikas darbnīca "Saules ceplis" 4. un 5. maijā būs atvērta apmeklētājiem, lai parādītu, kā top Latvijas simtgades dāvanas. Tāpat būs iespēja izveidot savu māla trauku, kā arī iegādāties svēpēto keramiku un baudīt zāļu tēju. Ieeja darbnīcā bezmaksas. Adrese: "Margrietas", Smārdes pagasts, Engures novads. vairāk informācijas pa tālruni 26072594.

Foto: Publicitātes foto

Apskatīt ražotni, kā arī piedalīties degustācijās un meistarklasēs 4. un 5. maijā piekrastē piedāvā zivju produkcijas ražotne "Reinis –B". Degustācijas un meistarklases abās dienas paredzētas pulksten 11, 13 un 15. Ja plānojat doties ciemos, saimnieku lūgums – pieteikties iepriekš. Adrese: "Ķiršlejas", Gatera iela 6a, Lapmežciems, Lapmežciema pagasts, Engures novads. Informācija un pieteikšanās pa tālruni 29219491.

Kandavas pusē – pusceļā starp Grenčiem un Zemīti 5. maijā ciemos aicina mājas vīnu ražotne "Tēviņi". Tur visas dienas garumā no pulksten 11 līdz 19 katru stundu būs iespēja piedalīties ekskursijā vīna darītavā un nodegustēt vīnu (cena 2,50 eiro personai). Produkciju šajā dienā būs iespēja iegādāties ar atlaidi. Adrese: "Tēviņi", Zemītes pagasts, Kandavas novads. Vairāk informācijas pa tālruni 29106705.

Foto: Publicitātes foto

Lauku labumu degustāciju, piknika vietas, produkcijas iegādi, uzkodu baudīšanu "tirgotavā", kā arī informāciju par bio tēmām 4. un 5. maijā Kandavas pusē piedāvā saņemt zemnieku saimniecība "Ošenieki". Adrese: "Kannenieki", Zemītes pagasts, Kandavas novads. Tālrunis informācijai 28775254.

Arī Kalnmuižas pils Abavas senlejā aicina apmeklētājus abās dienās – varēs paviesoties pilī un apmeklēt bezmaksas ekskursijas pa muižu. Tās ieplānotas abās dienas pulksten 12 un 15, savukārt pulksten 14 tiks piedāvāta bezmaksas pastaiga pa muižas parku mežziņa pavadībā. Adrese: Kalnmuiža, Kandavas pagasts, Kandavas novads. Vairāk informācijas pa tālruni 26699033.

Dodoties uz Kalnmuižas pili, nepabrauciet garām tūristu un atpūtas centram "Plosti", kas 4. un 5. maijā būs atvērts apmeklētājiem un iepazīstinās ar atjaunoto tūrisma un atpūtas centru. Adrese: "Rēdnieki", Kandavas pagasts, Kandavas novads. Vairāk informācijas pa tālruni 26699033.

Arī Jaunpils puse aicina savus viesus iepazīt lauku saimniecības un radošās darbnīcas. Sestdien, 5. maijā biedrība "7 balles", kas piedāvā dažāda veida radošās darbnīcas gan bērniem, gan pieaugušajiem, piedāvā 20 procentu atlaidi visām radošajām darbnīcām, kā arī bezmaksas labirinta apmeklējumu. Adrese: "Graudiņi", Jaunpils pagasts, Jaunpils novads. Vairāk informācijas un pieteikšanās pa tālruni 29211988.

4. un 5. maijā uz māla trauku veidošanu, rokdarbu izstādes apskati, kā arī iepazīšanos ar visa veida stellēm un piedalīšanos aušanas procesā aicina Jaunpils Amatu māja. Adrese: "Erģelnieki", Jaunpils, Jaunpils pagasts, Jaunpils novads. Vairāk informācijas pa tālruni 28301408.

Savukārt ekskursiju pa saimniecību, mājlopu apskati, piedalīšanos piena pārstrādes procesā aicina lauku mājas "Rogas". Lauku produkciju būs iespēja iegādāties ar atlaidi. Adrese: "Rogas", Jaunpils pagasts, Jaunpils novads. Informācija pa tālruni 29199848.

Vērienīgs pasākums sezonas atklāšanai 5. maijā pulksten 11 gaidāms Zentenes pagasta "Mauros", kur tiks atklāta vēl viena "Zum Zum" mājiņa. Pasākumā viesus priecēs grupa "Kolēģi", deju kolektīvs "Flamingo" un "Jadals", kā arī būs iespēja iegādāties Latvijā ražotu produkciju. Adrese: "Mauri", Zentenes pagasts, Tukuma novads. Vairāk informācijas pa tālruni 29296079.

Šajā rakstā iepazīsties ar sešām skaistām dabas takām Tukuma pusē, kuras vērts apmeklēt itin visos gadalaikos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!