Foto: DELFI

No saulrieta līdz saullēktam - tāda ir šī pasākuma devīze. Atzīmējot pavasara sākšanos, aktīvi jaunieši plāno doties nakts laivu braucienā ar neaizmirstamu ugunskuru pie Daugavas.

Plānotais maršruta garums ir aptuveni 20 kilometri, pastāstīja viens no pasākuma organizatoriem, Matijs Babris. Viņš arī atklāj, ka piedalīties var ikviens. Tikšanās vieta laivotājiem būs Āgenskalna osta, Balasta dambī 13, bet laiks - 25. martā pulksten 18.

Brauciena maršruts paredzēts pa Zundes kanālu, Daugavu un Vecrīgas kanālu.

Tā kā laivu skaits ir ierobežots, dalībnieki aicināti pieteikties laicīgi. Pieteikšanās anketa atrodama šeit.. Dalības maksa ir 10 eiro, pēc kuru samaksāšanas esot arī rezervēta vieta laivā. Dalībnieki varot braukt ar savām laivām.

Instruktāžu pirms brauciena, kā krīzes gadījumā rīkoties, nonākot saskarē ar aukstu ūdeni, sniegšot Nacionālo bruņoto spēku instruktors Toms Lepsis.

Neskaidrību un jautājumu gadījumā, var sazināties ar pasākuma organizatoriem - Andru Martu Krēsliņu (26368790), Arnitu Spuli (28663660) vai Matiju Babri (25925972), kas ir arī Spontāno pārgājienu idejas īstenotāji. Par šiem pārgājieniem vairāk lasiet šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!