Pērn atklātais Avārijas brigādes parks izpelnījās necerēti lielu apmeklētāju interesi, un arī šogad, jau maija sākumā, tas vērs durvis un sola arī jaunas atrakcijas. Kā stāsta parka idejas autors un saimnieks Mārtiņš Brezauckis, tad šogad parkā būšot gandrīz divas reizes vairāk izklaižu nekā pērn. "Protams, tas viss nebūs uzreiz 1. maijā, bet pakāpeniski, tāpat kā pagājušajā gadā," stāsta Brezauckis.

Maijā tikšot atklāts gan dinozaurs pieaugušajiem, gan autodroms, karuseļi, lielais lecamspilvens, lāzertaga šautuve, minigolfs un citas atrakcijas, bet jūnijā viesus mežā vedās vilcieniņš, būs katamarāni, promenāde pie dīķa, ugunsdzēsēju auto. Jūlijā plānots atklāt ūdens slidkalniņu un ūdens laukumu, bet septembrī labirintu. Lūk, dažas no jaunajām atrakcijām:

Arī jau pagājušā gadā iemīļotās atrakcijas būšot pieejamas, turklāt paredzēti arī dažādi pasākumi un aktivitātes, kurās piedalīsies mākslinieki un radošo darbnīcu vadītāji.

Šogad aktīvajiem parka apmeklētājiem esot jāpievērš uzmanība sezonas abonentam, kuru daudzi jau izmantoja pagājušajā gadā. Tas ļauj par vienu maksu neierobežoti apmeklēt parku visu sezonu, tai skaitā arī papildu notikumus, kā, piemēram, Pavasara gaismas svētkus," stāsta Brezauckis. "Šogad plānojam piesaistīt daudz tūristu no Igaunijas un Lietuvas, apmeklējot viņu tūrisma izstādes, interese par parku bija milzīga. Igauņi arī šoreiz ir izrādījušies ātrāki un jau veic rezervācijas gan skolēnu grupām, gan pieaugušajiem."

Vasaras sezonu Avārijas brigādes parkā šogad paredzēts atklāt ar "Pavasara gaismas svētkiem", kas notiks 4.maijā. Šādus svētkus iecerēts iedibināt kā tradīciju pavasara sagaidīšanai parkā, stāsta tā saimnieks. Dienas laikā visas parka atrakcijas darbošoties kā ierasts, bet vakarā paredzēti koncerti. Plašāka programma atrodama šeit.

Jau rakstījām, ka pērn 22. maijā Lielvārdes novada Lēdmanē atklāts lielākais izklaides un atrakciju parks "Avārijas brigāde" Baltijā. Vasaras mēnešos to apmeklēja vairāk nekā 80 tūkstoši cilvēku. Brezauckis pagājušās sezonas noslēgumā "Tūrisma Gids" stāstīja, ka šogad plāno sagaidīt 125 tūkstošus viesu, piesaistot vairāk apmeklētāju no kaimiņvalstīm – Igaunijas, Lietuvas un Krievijas.

Parka nosaukums un tematika veltīta populārajai latviešu filmiņai "Avārijas brigāde". Tajā apskatāmi arī dinozauru modeļi, "Cālis.lv" latviešu pasaku taka, Avārijas brigādes pilsētiņa un citas interesantas atrakcijas. Parka mērķauditorija ir bērni līdz 14 gadu vecumam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!