Foto: Shutterstock

Singapūras "Changi" lidosta jau piekto gadu pēc kārtas nosaukta par labāko pasaulē, un tam ir iemesls. 2016. gadā tajā apkalpoti vairāk nekā 58,7 miljoni pasažieru un lielākā daļa atrašanos šajā lidostā uzskata par jauki pavadītu laiku, kas nebūt nav bieži dzirdēta lieta par uzturēšanos lidostā.

"Changi" lidostā ir neskaitāmas izklaides iespējas, kas to padara gluži vai par atpūtas parku. Tur, piemēram, ir tauriņu dārzs (3. terminālī). Dārzā apskatāmi gan eksotiski augi, gan sešus metrus augsts ūdenskritums un, protams, vairāk nekā 1000 tauriņu (40 sugu).

Foto: Shutterstock

Savukārt 1. terminālī var atpūsties kaktusu dārzā, iesaka "Telegraph". Tajā aug 40 sugu kaktusi un sukulenti, bet lidostas viesi var atpūsties, baudot kokteiļus pie bāra, kas ierīkots dārzā.

Foto: Shutterstock

Tāpat lidostā ir arī peldbaseins un džakuzi zona uz jumta, no kurienes var vērot paceļamies un nolaižamies lidmašīnas. Ja nepieciešams miers, var doties uz ūdensrožu dārzu vai kinētiskā lietus instalāciju - mākslas darbu ar 1216 nopulētām vara lietus lāsēm.

Lidostā pieejami visdažādākie luksusa pakalpojumi, tostarp zivtiņu spa, sauna, tauriņu dārzs, dušas un vannas.

2. terminālī ceļotāji var atpūsties starp retām orhidejām, 500 koši dzeltenām saulespuķēm, dekoratīvas mozaīkas skulptūrām, vai doties uz izklaižu zonu, kur 24 stundas diennaktī darbojas bezmaksas kino un "Xbox 360s". Kino ir arī 3. terminālī.

Foto: Shutterstock

Ikviens ceļotājs jau kopš 2002. gada var lietot bezmaksas bezvadu internetu vai arī doties bezmaksas ekskursijās uz pilsētu, ja līdz nākamajam lidojumam jāgaida ļoti ilgi. No šīs lidostas ir ļoti ērti nokļūt pilsētas centrā.

Foto: Shutterstock

Pašlaik top ceturtais lidostas terminālis, kas, pēc "Telegraph" vērtējuma, varētu būt labākais, kāds jebkad redzēts.

Foto: Shutterstock

Lidosta atklāta 1981. gadā. "Chiangi" šo gadu laikā strauji augusi un palielinājusi apkalpoto pasažieru skaitu – 1998. gadā tajā apkalpoja 23,8 miljonus pasažieru, 2004. gadā – 30,4 miljonus, 2010. gadā – 42 miljonus, bet pērn jau 58,7 miljonus pasažieru. Protams, šī nav pasaulē lielākā lidosta, bet tā jau gadiem tiek atzīta par labāko. Lielākā ir Hārtsfīlda-Džeksona Atlantas starptautiskā lidosta ASV, kas pērn apkalpojusi vairāk nekā 104 miljonus pasažieru.

Foto: Shutterstock

10 labākās lidostas pasaulē

1. "Changi" Singapūrā
2. "Haneda" Tokijā
3. "Incheon" Starptautiskā lidosta Seulā
4. Minhenes Starptautiskā lidosta
5. Honkongas Starptautiskā lidosta
6. "Hamad" Starptautiskā lidosta Dohā
7. "Chebu Centrair" Nagojā
8. Cīrihes starptautiskā lidosta
9. Londonas Hītrovas starptautiskā lidosta
10. Frankfurtes starptautiskā lidosta

Avots: Worldairportawards.com

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!