Foto: Shutterstock

Spānijas ziemeļos ir kāda vieta - Gorbea, kas ir milzīgs dabas parks, kura sirdī slejas brīnišķīga kalnu smaile – 1482 metrus augstais Gorbea kalns. Tajā uzkāpt iespējams bez īpaša aprīkojuma – šī būs lieliska izklaide ikvienam aktīvās atpūtas cienītājam.

Parkā, kas atrodas uz Biskajas un Alvas provinču robežas, ir arī gleznaini ūdenskritumi (piemēram, Guhuli), pārgājienu takas, interesanta augu valsts, brīnišķīgas ainavas un meži, kas izskatās pēc pasaku valstības. Īpaši gleznaini un maģiski šī vieta izskatās, kad viss tinas miglas villainē. Daudzviet slejas arī visai robusti akmeņu krāvumi, kā jau kalnu apvidū.

Parkā ir arī tipisks kalnu klimats – kā nu ne, kalni te darbojas kā aizsargsiena, kas pasargā ieleju no Biskajas līča asajiem vējiem – tādēļ parka dienvidu un ziemeļu malās laika apstākļi mēdz krasi atšķirties.

Ap aizsargājamo dabas teritoriju izvietojušies vairāki ciemi un nelielas pilsētas, kur iespējams sameklēt naktsmājas, ja nevēlaties nakšņot teltī, teikts Placestoseeinyourlifetime.com.

Foto: Shutterstock

Gorbea parks ir kalnos kāpēju un aktīvās atpūtas cienītāju galvenais punkts Basku zemē, jo tam ir ko piedāvāt. Gorbeiagane, Aldamin, Oketa, Berretin - šīs visas ir izcili skaistas kalnu smailes, no kurām paveras elpu aizraujoši skati, teikts Basku zemes tūrisma portālā Basquecountry-tourism.com.

Kalnu nogāzēs un neparasto mežu ielokā ir neskaitāmas kaļķakmens klintis un kvarca veidojumi – īpaši daudz to ir Alvas provinces daļā. Savukārt daudzās upes gadu tūkstošu laikā izgrauzušas brīnišķīgas, dziļas ielejas. Visbiežāk šo upju krastos sastopami tādi koki kā dižskābarži, Pireneju ozoli un kastaņas, kā arī skujkoku puduri. Tieši augu daudzveidība un mežainā ainava ir iemesls, kāpēc šajā apvidū sastopams liels skaits briežu, tie pat kļuvuši par parka simbolu un redzami uz tā logo.

Protams, labākais laiks, kad apmeklēt dabas parku, ir pavasaris un vasara, tomēr tie, kas tur pabijuši rudenī, apgalvo, ka tieši šajā laikā Gorbea pārvēršas īstā pasaku valstībā.

Kā nokļūt parkā?

Tuvākā lidosta dabas parkam ir Bilbao starptautiskā lidosta, tomēr tajā no Rīgas iespējams nokļūt tikai, lidojot ar pārsēšanos. No Bilbao parkā ērti nokļūt ar autobusu.

Tiešie lidojumi no Rīgas pieejami uz Spānijas galvaspilsētu Madridi vai Barselonu, no kurām tālāk, šķērsojot Spāniju, iespējams doties ar sabiedrisko transportu vai nomātu auto. Aptuveni tikpat tālu ir arī Bordo, kas 2015. gadā atzīta par labāko galamērķi Eiropā, lidosta Francijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!