Foto: Publicitātes foto

Latvijas Universitātes (LU) Botāniskā dārza Tropu tauriņu mājā papildināta eksotisko tauriņu kolekcija, apmeklētājiem piedāvājot apskatīt arī šajā sezonā vēl neredzētas eksotisko tauriņu sugas, pastāstīja Karlīna Engere, Botāniskā dārza sabiedrisko attiecību speciāliste.

Pagājušajā nedēļā LU Botāniskā dārza Tropu tauriņu mājā ieradās ap simts jaunas eksotisko tauriņu kūniņas. Siltais gadalaiks, kas nāk ar saulainām dienām un ziedēšanu, nodrošinot īpaši piemērotus apstākļus dižtauriņiem. Pirmie izšķīlušies tauriņi jau priecē Tropu tauriņu mājas apmeklētājus, un to skaits turpina pieaugt ar katru dienu. Paredzams, ka līdz nedēļas beigām būs izšķīlusies lielākā daļa tauriņu kūniņu. Jaunie iemītnieki uz Botānisko dārzu atceļojuši tālām un eksotiskām zemēm – Dienvidamerikas un Dienvidaustrumāzijas. Šosezon pirmoreiz Tropu tauriņu mājas apmeklētāji varēs iepazīties ar tādām dižtauriņu sugām kā citronu dižtauriņš (Papilio demoleus) un parastais mormoņu dižtauriņš (Papilio polytes). Pēdējie īpaši krāšņos Tropu tauriņu mājas kolekciju, jo tie atšķiras arī savas sugas ietvaros – tēviņu un mātīšu spārnu zīmējums ir krasi atšķirīgs.

Variēt var arī mātīšu spārnu krāsa un forma. Spilgts tauriņu kolekcijas papildinājums ir arī gaišiem spārniem rotātā baltā koku nimfa (Idea leuconoe).

Foto: Publicitātes foto

LU Botāniskā dārza Tropu tauriņu mājā izšķilšanās brīdi gaida arī vairākas lielo atlasa pāvaču (Attacus atlas) kūniņas. Šo tauriņu spārnu atvērums var sasniegt pat 28 centimetrus, tādējādi padarot tos par pasaulē lielākajiem naktstauriņu sugas pārstāvjiem. Tauriņu mīļus priecē arī zilie morfīdi (Morpho peleides) un tauriņi ar nosaukumu teļa sirds jeb latīniski Parides eurimedes.

Atgādinām, ka, rūpējoties par apmeklētāju ērtībām, esam apvienojuši ieejas biļeti Botāniskajā dārzā un Tropu tauriņu mājā. Vairāk informācijas: www.botanika.lu.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!