Foto: Publicitātes attēli

Nākamnedēļ, 11. augustā, no pulksten 15 Jaunpils pils saime visus aicina uz ikgadējiem Viduslaiku svētkiem. Šī gada tēma – "Ieraksties laikā!". Svētku tradicionālas vērtības – tirdziņus, bruņinieku cīņas, koncertus, darbnīcas, viduslaiku aktivitātes un citas izklaides visai ģimenei – papildinās dziesmots koncertsveiciens, Latvijas valsts simtgades ieraksti un simtgades zaļumballe.

Kā vienmēr, viesus izklaidēs pils saimes atraktīvie ļaudis, kurus šogad izrīkos pārvaldnieks fon Grāvelšteins (Gints Grāvelis). Pils pagalmā norisināsies bruņinieku cīņas, dimdēs dejas, skanēs viduslaiku mūzikas ritmi un smīdinās atraktīvas ainiņas.

Zālēs izrādīs vēsturiskos kino krājumus, Rotas Bērzkalnes gleznas un pārsteidzošus grāmatu origami darbus. Torņa zālē risināsies sarunas ar dzejnieci Maiju Laukmani un stāstu novakare ar Latvijas stāstniekiem. Katrs pats varēs piedalīties rakstīšanas skolā, izveidot savu spēka zīmi un ļauties dzejas brīvbrīdim.

Neraugoties uz visām piedāvātajām atrakcijām bērniem, viņiem būs iespēja satikties ar "Smaidu darbnīcas" pasaku tēliem, samīļot mājdzīvnieku sētas iemītniekus, spēlēties ar lielajiem burbuļiem un pārbaudīt izveicību lielformāta un viduslaiku spēlēs.

Svētki būs ne tikai pilī, bet arī apkārtnē: amatnieku un mājražotāju tirdziņš (tirgotājiem pieteikties pa tālruņa numuru +371 28301408), gleznošanas plenērs mākslinieces Aijas Princes vadībā, seju apgleznošana, hennas zīmējumu maģija, zīlētava, ozolzīļu kafijas degustēšana, ūdens izklaides, kā arī durvis vērs Jaunpils dzirnavas un viduslaiku sēta "Niedru Lija".

Pulksten 21 romantiskus mirkļus sagādās dziesmotais koncertsveiciens, kurā piedalīsies Latvijas teātru dziedošo aktrišu trio "Saldais": Dita Lūriņa-Egliena, Zane Dombrovska, Lelde Dreimane, un viesis – Mārtiņš Meiers.

Svētkos pils saime veiks arī ierakstu Latvijas valsts Simtgades svinību lappusēs. Pulksten 22.30 uz pils saliņas notiks hercoga Jēkaba laika ugunsmašīnas un pils torņa gaismas spēles festivāla "Latvijas Goda aplis" laikā. Festivāls ir viens no Latvijas valsts simtgades programmas notikumiem. To rīko biedrība "Staro100" sadarbībā ar novadu pašvaldībām, kultūras centriem un namiem, nevalstiskām organizācijām, novadu iedzīvotājiem un uzņēmējiem un Kultūras ministrijas Latvijas valsts simtgades biroju.

Pulksten 23 svinības turpināsies simtgades zaļumballē Jaunpils parka estrādē, kurā spēlēs grupa "Tērvete", darbosies kafejnīca un būs arī citas izklaides.

Svētku apmeklētājiem visu dienu būs lieliska iespēja mieloties ar pils krodziņa gardajiem ēdieniem un pa nakti nakšņot viesnīcas viduslaiku apartamentos, divvietīgos un daudzvietīgos numuriņos, kurus var rezervēt pa tālruni +371 29442539.

Vairāk informācijas par pasākuma norisi meklē šeit vai pa tālruni +371 26101458.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!