Foto: Publicitātes attēli
Daugavpilī darbu sākusi pilsētā pirmā retro kafejnīca pilsētā "Ēdnīca Nr.1", kas piedāvā padomju laiku virtuves ēdienus un vienlaikus darbojas arī kā veikals, jo ikviens ēstuves interjera priekšmets ir nopērkams.

Retro kafejnīcas šefpavārs ir profesionāls dietologs, kuram ir 25 gadu darba pieredze, zina stāstīt Daugavpils pilsētas pašvaldības tūrisma attīstības un informācijas aģentūrā. Klientiem tiek piedāvāts sabalansēts uzturs, un pasniegtie ēdieni tiek gatavoti, izmantojot padomju laiku receptes un tehnoloģijas.

Katru dienu kafejnīcā piedāvā kompleksās brokastis un kompleksās pusdienas. Kafejnīcas firmas ēdiens ir mājas čebureki un mājas pīrāgs "Šarlote".

Foto: Publicitātes attēli

Kafejnīcai ir īpašs interjers, kas veidots no atbilstošajam laika posmam raksturīgām lietām – gan mēbelēm, gan dažādiem priekšmetiem un interjera elementiem: porcelāna traukiem, statuetēm u.c., kas telpu ir pārvērtuši savdabīgā muzejā. Turklāt ekspozīcija arvien tiek papildināta ar jauniem eksponātiem. Tādējādi radītā atmosfēra kādam atsauc atmiņā pagājušos laikus un garšas, bet jaunajai paaudzei dod iespēju iztēloties, kā dzīvoja viņu vecāki un vecvecāki.

Vakaros, svētku dienās un brīvdienās kafejnīcā tiek plānots rīkot dažādus tematiskos pasākumus.
Kafejnīcas adrese: Alejas ielā 78.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!