Foto: Shutterstock

Mūsdienās cilvēki arvien biežāk izvēlas ceļojumos doties ar lidmašīnu, jo tas ir ātri, ērti un vienkārši, taču, ja galamērķis noteikts tuvējās kaimiņvalstīs, lētāks variants var būt autobusa izmantošana. Šādā variantā gan jārēķinās, ka sēžot būs jāpavada ilgāks, tāpēc izlasi šos padomus, kā braucienu padarīt vieglāku, ērtāku un patīkamāku.

Šajā rakstā apkopoti dažādu ceļošanas blogu autoru ieteikumi, kā iespējami nogurdinošos braucienus padarīt komfortablākus. Atceries to, ka šādi braucieni tomēr var būt arī ļoti interesanti, jo vari vērot ne tikai mākoņus (kā lidmašīnā), bet arī glītus dabas skatus. Šajā materiālā vari izlasīt par vietām, kuras vērts apskatīt valstīs, kuras atrodas netālu no Latvijas - Lietuvā, Polijā un Ukrainā.

Vietas izvēle. Ja ir iespējams izvēlēties vietu autobusā, iegādājies to transportlīdzekļa vidū vai priekšā – sēžot aizmugurē, brauciens šķitīs daudz nelīdzenāks (varēs "labāk" just bedres). Tāpat aizmugurē arī ir skaļāks, tāpēc noteikti apvaicājies, vai konkrētais pārvadātājs piedāvā iespēju izvēlēties vietu.

Foto: Shutterstock

Divas somas. Dodoties ceļojumos ar lidmašīnu, parasti tiek sapakotas divas somas. Šādos ceļojumos ieteicams rīkoties tāpat, lai neradītu lieku apjukumu – lielākajā somā saliec drēbes un citas "smagās" lietas, bet svarīgāko (pasi, maku, kādus medikamentus) turi pie sevis.

Spilvens un plāna sega. Spilvena paņemšana līdzi ir absolūta nepieciešamība! Vislabāk ņemt piepūšamos spilvenus, kuri liekamai ap kaklu – tie šajā gadījuma būs visnoderīgākie, kā arī nevajadzēs papildus likt smagumu ceļa somā. Tāpat der paņemt līdzi sedziņu, jo, iespējams, blakus sēdošais būs ieslēdzis kondicionieri brīdī, kad tev it nemaz nebūs karsti.

Acu maska un ausu aizbāžņi. Gan lidojumos, gan arī braucienos ar autobusu nekad nevar zināt, kādi ceļa biedri gadīsies, tāpēc labāk paņemt līdzi ausu aizbāžņus. Ja vēlēsies pagulēt vai brauciens ir ilgāks nekā tikai pāris stundas, lieliski noderēs acu maska, īpaši gadījumos, ja pēc saulrieta kāds blakus sēdošais slēgs iekšā un ārā gaismu.

Grāmatu lasīšana. Ja līdzi tiek paņemta mīļākā žanra grāmata, tas var būt lielisks laika kavēklis braucienos ar autobusu. Svarīgi gan piebilst, ka daudziem lasīšana transportlīdzekļos uzdzen sliktu dūšu – tādos gadījumos lasīšana uz brīdi jāpārtrauc, bet pēc tam vari turpināt. Ķermenis ir "jātrenē" šādai lasīšanai, un ceļotāji stāsta, ka ar laiku nepatīkamā sajūta izzudīs pavisam. Alternatīva – grāmatas audio versijas ierakstīšana kādā mobilajā ierīcē.

Gardumi un uzkodas. Garākos braucienos parasti tiek organizētas atpūtas pauzes, bet nekad īsti nevar zināt, kad tās būs. Pagalam nelaimīgs būsi, ja kādā brīdī sagribēsies ēst, bet pa rokai nebūs nekas apetītes remdēšanai. Labāk parūpējies par našķiem jau iepriekš, lai nebūtu arī lieki jātērējas pa ceļam.

  • Noderīgus padomus, kā ceļojumos ietaupīt naudu, atradīsi šajā rakstā.

Mazi bērni. Ja brauciena laikā kāds mazs bērns kļūst ļoti nemierīgs un vecāki it nemaz nevar viņu nomierināt, iespējams, vajag palaist mazo sēdēt pie loga. Bērni kļūst daudz mierīgāki, ja viņu uzmanību piesaistīs notikumi ārā, tāpēc kopīga mērķa labad to būtu vērts noorganizēt.

Tāpat atceries, ka ik pa laikam nepieciešams piecelties un izstaipīties. Noteikti nav vēlams vairāku stundu garumā nekustīgi sēdēt un ciesties, domājot, ka tas citiem varētu traucēt. Iepriekšminētie padomi izklausās vienkārši, taču spēs aiztaupīt raizes un padarīt braucienu līdz galamērķim patīkamāku.

Šajā stāstu izlasē atradīsi dažādus noderīgus padomus, kā rīkoties, lai gaisa kuģī pavadītās stundas būtu ērtākas un aizraujošākas. Varbūt kādu no tām vari aizņemties arī braucienam autobusā!

Rakstā izmantota informācija no "Busradar", "Busbud" un "Traveller".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!