Foto: instagram.com/grrrltraveler/vagabrothers/funforlouis

Ja tevi interesē ceļošana, bet nezini, kurp doties, kādas vietas apskatīt vai pat kā sakravāt koferi, "YouTube" ir platforma, kur šādu informāciju ātri un par velti var atrast nekavējoties. Lai izklaidētu, iedvesmotu un informētu par dažādākajiem ceļojuma galamērķiem ik dienas cilvēki no visas pasaules publicē video, kuros stāsta par saviem piedzīvojumiem un ir gatavi ņemt līdzi tajos arī tevi!

Šajā rakstā ir apkopoti vieni no interesantākajiem ceļojuma video blogeriem pasaulē, kuriem ir vērts sekot līdzi, lai uzzinātu visu ceļošanai nepieciešamo.

  • Te lasi un skaties video formātā lietuviešu ceļotāja iespaidus, kurš veselu gadu pavadījis, ceļojot pa pasauli.

Izbaudi katru dienu kā pēdējo – nebaidies mesties piedzīvojumos

"FunForLouis" kanāla īpašnieks ir populārais britu "jūtūberis" Luiss Kols (Louis Cole), kuram ir vairāk nekā 1,9 miljoni sekotāju. Viņš ir 34 gadus vecs piedzīvojumu un adrenalīna meklētājs, kurš uzauga Anglijas pilsētā Epsomā. Luisam jau no bērnības patikususi ceļošana, 14 gadu vecumā kopā ar ģimeni devies uz Malaiziju, lai dzīvotu džungļos un uzzinātu vairāk par vietējām kultūrām no pašiem iedzīvotājiem. Šis ceļojums mainījis visu viņa dzīves uztveri un raisījis mīlestību pret ceļošanu.

Kādu laiku pēc konta atvēršanas "YouTube" viņš saprata, ka tas ir veids kā visas savas intereses apvienot vienuviet. Viņa publicētajiem materiāliem ir gan izglītojošs raksturs, gan arī tajos parādīta viņa kaisle pret video montāžu, filmēšanu un ceļošanu kopumā. Platforma devusi viņam iespēju pelnīt naudu ar to, ko viņš dzīvē visvairāk mīl, jo savu ikdienu, strādājot birojā pie galda, nevarot iedomāties.

Sākotnēji Luisa publicētie video bija par dažādu neparastu ēdienu baudīšanu, bet šobrīd viņš fokusējas, lai dotu skatītājiem pozitīvu enerģiju, iedrošinātu atslābināties no stresainā un skrejošā dienas ritma, kā arī izbaudītu dzīvi, dodoties piedzīvojumos.

Apskati video, lai gūtu nelielu ieskatu Luisa "YouTube" kanālā, kā arī saprastu, vai viņa publicētie materiāli tevi uzrunā! Ja tomēr nē, turpmāk rakstā iepazīsties ar vēl piecām interesantām personībām, kuras daudzus gan iedvesmo, gan arī palīdz gatavoties braucieniem.

Ceļošana var izmainīt arī tavu dzīvi

"Hey Nadine" ir "YouTube" kanāls, kas pieder atraktīvajai Nadīnei Sikorai (Nadine Sykora). Nadīnei šobrīd ir 384 000 sekotāju un sevi viņa raksturo kā ceļošanas blogeri, filmēšanas entuziasti un "jūtūberi". Viņa uzsver, ka zina, ko viņas skatītāji vēlas redzēt, kā arī var sniegt padomus, kā ceļojumu padarīt aizraujošu un izglītojošu – ar publicēto video palīdzību viņa parāda arī savu personību un intereses, kuru lokā ir jaunākā mode, garšīgs ēdiens un jautri pavadīts laiks.Nadīnei šobrīd ir 30 gadu, viņa dzimusi triju bērnu ģimenē Britu Kolumbijā, Kanādas dienvidrietumu provincē. Līdz universitātes absolvēšanai viss esot gājis, kā plānots, bet pēc tam viņa jutusies apjukusi, jo nezinājusi, ko īsti vēlas darīt, kāds ir viņas mērķis. Neziņa novedusi līdz depresijai. Nespējot ar noteikto diagnozi cīnīties ierastajā vidē, Nadīne nolēma doties prom, tāpēc pieteicās programmā, kas viņai deva iespēju veselu gadu dzīvot un strādāt Jaunzēlandē – tieši tur aizsākās viņas ceļojumu video blogs.Ceļošana burtiski izmainīja viņas dzīvi. Nu jau Nadīne bijusi vairāk nekā 49 valstīs un pēdējo septiņu gadu garumā publicējusi video ar saviem ceļojumiem. 2014. gadā viņa tika ielūgta uz 130 visietekmīgāko ceļojuma blogeru saviesīgo pasākumu, kas tika rīkots ASV Baltajā namā.Nadīne savu "Youtube" kanālu papildina divas reizes nedēļā. Noskatoties video, ir iespēja iepazīties ar noderīgiem padomiem ceļošanai, piemēram, kā kļūt par labāku ceļotāju, no kādām iesācēju kļūdām vērts izvairīties, kur atrast lētas aviobiļetes, kā arī citus noderīgus knifus piedzīvojumu meklētājiem.Viņa ir gatava iedvesmot arī citus ar saviem ceļojuma stāstiem, piedāvājot maršrutus un interesantas izklaides konkrētās vietās, piemēram, dubļu cīņas Āfrikā, dejošanu vulkāna virsotnē vai ložņāšanu pa 3000 gadus vecām alām.

Ceļo, lai ēstu. Ēd, lai ceļotu

Foto: instagram.com/migrationology

Ja tev šķiet, ka viens no svarīgākajām aspektiem ceļojumā ir garšīgi paēst, tad šī kanāla saturs būs domāts tieši tev. "Migrationology" publicē video blogeris Marks Veins (Mark Weins), kuram ir 1,6 miljoni sekotāju.

Marks saka, ka ēdienam noteikti vajadzētu būt iemeslam, kāpēc doties ceļojumos Pēc universitātes absolvēšanas viņš nolēma sākt ceļošanas gaitas tieši ēdiena dēļ. Piedzīvojumi aizveda viņu līdz Taizemei, kur viņš iepazinās ar savu tagadējo sievu – šobrīd abi dzīvo Taizemes galvaspilsētā Bangkokā, taču ilgstoši vienā vietā nepaliek.

Marks ir dzimis ASV pilsētā Fēniksā, Arizonas štatā, bet ar ģimeni ceļojis jau kopš bērnības. Pirmajā klasē mācījies mazā Francijas pilsētiņas skolā, pēc tam trīs gadus ticis skolots mājmācībā, kamēr dzīvojis Kongo Demokrātiskās Republikā. Vēlāk astoņus gadus mācījies kristiešu skolā Nairobi, Kenijā. Viņš ir ticīgs cilvēks, un visas viņa darbības tiek realizētas, lai Dievs varētu lepoties.

Jau universitātes laikā viņam esot parādījusies interese par ceļošanu un dažādiem ēdieniem, un, mācoties "Global studies" programmā, 2009. gadā viņš nolēma uzsākt savu ēdienu blogu "Migrationology.com". Lai būtu nauda ceļošanai, tā vispirms bija jānopelna, tāpēc viņš nolēma doties uz Bangkoku, lai strādātu par angļu valodas skolotāju, kaut jau tad zināja, ka tas nebūs viņa pamatdarbs.

Tieši tad viņš nolēma, ka viņa mērķis būs radīt veidu, kā var ceļot, ēst un pelnīt naudu vienlaicīgi. Atspēriena punkts viņa karjerā bija digitālās grāmatas izveide "Eating Thai Food Guide", un trīs gadu laikā viņam izdevās nopelnīt sev iztiku, darbojoties tiešsaistē.

Šobrīd viņa un sievas mērķis ir, lai Marka "YouTube" kanāls dodu skatītājiem informāciju par dažādu valstu ēdieniem un ceļošanu, lai atrastu pašas garšīgākās vietas pasaulē. Katru nedēļu ir iespēja sekot līdzi viņa video, lai uzzinātu, kur atrast labākās tradicionālo ēdienu ēstuves, kādi ir interesantākie, ekstrēmākie un garšīgākie ielu ēdieni u.c.

Īsi un konkrēti - godīgi padomi ceļošanai

Foto: instagram.com/woltersworld

Ja esi no tiem, kam ikdienā nav daudz laika, lai skatītos video un sekotu līdzi citu piedzīvojumiem, bet kodolīgā materiālā vēlies uzzināt, kas kādā konkrētā valstī varētu gan patikt, gan nepatikt vai šokēt, tad šis "Youtube" kanāls ir kā radīts tev.

Kanālā "Wolters World" galvenajā lomā ir Marks Volters (Mark Wolters) – publicētajos video viņš kopā ar savu ģimeni dalās savā pieredzē, kuru ir ieguvuši, strādājot, mācoties un dzīvojot dažādās pasaules vietās.

Šobrīd kanālam ir 312 tūkstoši sekotāju, un viņa video ir domāti, lai sniegtu atklātus un godīgus ieteikumus ceļotājiem.

Šo video mērķis ir iepazīstināt ar kultūru, cilvēkiem, pašu valsti vai reģionu, kuru kādreiz dzīvē, iespējams, apmeklēsi arī tu! Katru nedēļu vari sekot ieteikumiem, ko labāk nedarīt ceļojuma laikā, vai iepazīties ar vispārīgiem padomiem, piemēram, bagāžas kārtošanā, ceļojuma izplānošanā u.c.

Sievietes arī var ceļot vienas

Foto: instagram.com/grrrltraveler

Vai ceļošana vienatnē rada satraukumu - īpaši, ja esi sieviete? Neuztraucies! Kristīnes Kāloa (Christine Ka'aloa) "Youtube" kanāls "GRRRLTRAVELER" ir pierādījums, ka sievietes arī var ceļot, mesties piedzīvojumos un realizēt savus sapņus. Un to visu var izdarīt vienatnē.

Kristīne ir dzimusi Havaju salās, bet jau bērnībā ar ģimeni pārcēlās uz dzīvi Ņujorkā. Tur viņa uzsāka veiksmīgu karjeru, strādājot par operatori un producenti, bet šāda veida ikdienu pameta, lai pārceltos uz dzīvi Dienvidkorejā. Tur viņa nolēma, ka viena pati (ar mugursomu kā kompanjonu) dosies septiņu mēnešu garā ceļojumā pa Dienvidaustrumāziju. Kad pēc šī piedzīvojuma viņa atgriezās Amerikā, Kristīne īstenoja vēl vienu savu sapni – kļuva par ceļošanas blogeri.

Viņa uzsāka savu blogu par ceļošanu vietnē www.grrrltraveler.com – pēc tam, kad plānu maiņas dēļ Indijā viņa sāka ceļot viena pati, lai pēc iespējas vairāk uzzinātu par vietējo kultūru. Draugi, ar kuriem devās ceļā pašā sākumā, esot gribējuši doties tikai pa tūristiem paredzētajiem maršrutiem.

Kristīne savā blogā raksta, ka, izmēģināt doties piedzīvojumos vienatnē, ir ārkārtīgi aizraujoši, un pamēģināt to var, piemēram, aizejot vienatnē uz kādu kultūras pasākumu vai aizbraucot uz tuvējo pilsētu pavadīt nedēļas nogali.

  • Šajā rakstā atradīsi vēl citus iemeslus, kāpēc kaut reizi dzīvē vērts doties ceļojumā vienatnē.

Kristīnes "YouTube" kanāla, kuram šobrīd ir 57 000 sekotāju, mērķis ir informēt, izglītot, dod padomus un ieteikumus, ko ņemt vērā, ja ceļā dodies viens pats. Tāpat video materiālos stāstīts, kā izvairīties no kabatas zagļiem, iegūt jaunus draugus, atrodoties svešā zemē, un citas foršas lietas.

Plašāk par viņas kanālu apskati publicētajā video!

Brāļi, kuriem ceļošana ir asinīs

Foto: instagram.com/vagabrothers

Marko un Aleks Ajlingi (Ayling) ir brāļi, kuri savus ceļojumu stāstus rāda kanālā ar nosaukumu "Vagabrothers". Viņi ir rakstnieki, fotogrāfi un operatori, kuru ceļojumiem sekot līdzi būs īsta bauda – video ir burvīgi, tie ir profesionāli filmēti un iekārdinās jebkuru ceļojumu entuziastu sakravāt somas un mesties piedzīvojumos.

Brāļu mērķis ir aizvest savus skatītājus uz interesantākajām vietām pasaulē, piemēram, iemūžinot populāro Maču Pikču 360 grādu video, burtiski radot sajūtu, ka esi tur bijis, vai kopā bēgot no buļļiem Spānijā. Papildus pasakainajai video montāžai viņi dod praktiskus padomus un ieteikumu, kur doties ceļojumā, lai tas būtu maciņam draudzīgs pasākums, kā arī kuras vietas apskatīt konkrētās valstīs, piemēram, Īrijā, Singapūrā, Spānijā u.c.

Abi vīri uzauguši Sandjego, Kalifornijā, bet 2012. gadā nolēmuši izmantot Marko rakstīšanas prasmes un pieredzi žurnālistikā, kā arī Aleksa filmēšanas un fotografēšanas iemaņas, lai izveidotu savu ceļošanas blogu.

2013. gadā puiši uzvarēja video konkursā "Biggest, Baddest, Bucket List", kur ieguva balvu – sešu mēnešu ceļojumu apkārt pasaulei, kurā sacentās cilvēki no vairāk nekā 120 valstīm. Uzvara deva viņiem atspēriena punktu veiksmīgajai karjerai interneta plašumos.

Ieskatu viņu filmēšanas mākslā, kā arī publicētajā saturā vari novērtēt šajā video!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!