Mēdz teikt, ka kādam nevajadzīga lieta citam var kļūt par īstu atradumu. Tāpēc jauki ļaudis savus dārgumus neslēpj, bet dodas pārdot uz krāmu tirgiem. Lai šādi "dārgumi" nebūtu jāmeklē tikai Rīgas "Latgalītē", "Delfi Ceļojumi" apkopojis Eiropas izcilākos krāmu tirgus.

Portobello Londonā


Pasaules lielākais krāmu un antīko lietu tirgus Portobello ielā, Londonā tā pirmsākumos bijis pārtikas tirgus, bet drīz vien pārtikas stendiem pievienojās arī antīko un visādu grabuļu un greznumlietiņu stendi. Šobrīd Portobello ielā vienā krāsainā un spilgtā "ģimenē" lieliski sadzīvo gan modīgi veikaliņi, gan pārtikas stendi, gan arī krāmu tirgus. Kaut arī iepirkšanās te notiek visas nedēļas garumā, īstā "dārgumu" meklēšanas diena ir sestdiena. Nopērciet "fish – n chips" un iejūciet Portobello drūzmā! Kad tirdziņš jūs būs nogurdinājis, varat iegriezties tuvumā esošajā kinoteātrī, bet katru gadu augustā te notiek lielākais ielas festivāls – Nottinghilas karnevāls.

Mauerpark tirgus Berlīnē


Katru svētdienu Berlīnē Mauerpark tirgus pulcē vairāk, kā 30 tūkstošus hipsteru un antīko lietu mīļotāju. Mauerpark tirgū var atrast putekļainas relikvijas, dažādas greznumlietiņas un arī jauno dizaineru "karstākos" veikumus. Kad no lielā piedāvājuma sāk raibs mesties gar acīm, jāuztaisa "pitstops" kādā no mazajām kafejnīcām, dabīgo sulu vai turku kārumu stendiem vai jādodas atlaisties parka zālienā paklausīties vietējo mūzikas grupu muzicēšana. Mauerpark tirgus nav tikai iepirkšanās vieta, tā ir vieta, kurā sajusties kā īstam berlīnietim!

Jaffa Telavivā


Krāmu un "vintage" lietu tirdziņš Jaffā ir viena no stilīgākajām vietām Telavivā, Izraēlā. Te atrodami neskaitāmi antikvariāti un krāmu stendi, un dzīvība Jaffā kūsā kā dienu, tā nakti. Stilīgi veikaliņi un jaunas kafejnīcas te aug kā sēnes, tāpēc Jaffa ar katru dienu kļūst arvien krāšņāka un interesantāka.

Jeu de Balles Briselē


Jeu de Balles ir nozīmīgākais Briseles krāmu tirgus, kas atrodas Marolles rajona pašā sirdī. Svētdienās te čum un mudž no pircējiem un pārdevējiem, kas tirgo visu – sākot no greznumlietiņām un dažādiem nieciņiem un beidzot ar antikvārām mēbelēm. Tā kā Jeu de Balles ir kļuvis par pilsētas populārāko tirdziņu, uz zemām cenām te nav ko cerēt, taču ja paveicās, var atrast lieliskas preces par patīkamu cenu.

El Rastro Madridē


Viens no lielākajiem un populārākajiem krāmu tirdziņiem Madridē ir El Rastro. Tā kā El Rastro atrodas pilsētas vecpilsētā, dzīvība te virmo gandrīz diennakti, bet svētdienas rītos šajā vietā mostas jauna un ļoti enerģiska – krāmu tirdziņa dzīvība. Te var nopirkt pilnīgi visu, ko jūs vispār varat iedomāties, bet ja jums nav iepirkšanās noskaņojuma – pastaigājaties, fotografējiet vai pamielojaties ar spāņu virtuves gardumiem, baudot tirdziņa atmosfēru.

Vrijdagmarkt Antverpenē


Antverpenes lietoto mantu tirdziņš Vrijdagmarkt darbojas katru piektdienu jau no 1547. gada. Te jūs varat iegādāties lietotas mēbeles, dažādus nieciņus un daudz, daudz, daudz velosipēdus. Sēžot skvēra kafejnīcā, var vērot tirgošanās procesu, piemēram, nolūkot kādu pārdodamo velosipēdu un minēt, kuram pircējam tas piestāvētu vai kurš ar to, apmierināti smaidot dosies projām. Esiet gatavi tam, ka tas pircējs būsiet tieši jūs!

Bahnhofstrasse krāmu tirgus Cīrihē

Foto: LETA

Cīrihes Bahnhofstrasse izvietoti pazīstamāko modes zīmolu, dārglietu un pulksteņu veikali, taču ielas galā, kā tāda krāšņa puķe, izvietojies krāmu tirdziņš. Te var iegādāties gan interesantus suvenīrus, gan vinila plates, gan kaut ko no "made in China" jaukumiem, pat vecus armijas zābakus! Tirdziņa centrā ir uzkodu stendi un brīžiem ir sajūta, ka paši pārdevēji vairāk grozās gar uzkodu kioskiem, komunicējot savā starpā un izbaudot atmosfēru, nekā no sirds vēlas kādam ko pārdot. Tirdziņš darbojas katru sestdienu, sākot no maija sākuma līdz pat oktobra beigām.

Krāmu tirgus pie Удaльная metro stacijas Sanktpēterburgā


Netālu no metro stacijas "Удaльная" Sanktpēterburgā ir iespēja kārtīgi izbaudīt padomju laiku nostalģiju. Te izvietojies tirdziņš, kurā var iegādāties Sarkanās armijas karavīru cepures un dažādus citus atribūtus, interesantus apģērbus, bērnu grāmatas par Ļeņinu un tiekšanos uz saulaino tāli, kā arī padomju laiku "supergrupu" mūzikas ierakstus.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!