Foto: Publicitātes foto

Tūrisma izstādē, kas nedēļas izskaņā notiks Viļņā, Daugavpils tūrisma attīstības un informācijas aģentūra centīsies piesaistīt apmeklētājus gan „Prāta vētras” koncertam, gan ikgadējam Napoleona kauju rekonstrukcijām gan citiem nozīmīgiem pasākumiem, gan arī aicinās lietuviešus ierasties pilsētā ar vilcienu, kas šogad sācis kursēt no Viļņas uz Daugavpili. Šādi Latvijas otra lielākā pilsēta cer piesaistīt vēl vairāk tūristu no Lietuvas.

Viļņā Daugavpils pilsētas pašvaldības tūrisma attīstības un informācijas aģentūras pārstāvji Latvijas nacionālajā stendā kopā Daugavpils Marka Rotko mākslas centra speciālistiem un citu reģionu kolēģiem 26. – 28. janvārī piedalīsies kaimiņvalsts Lietuvas tūrisma izstādē "Adventur 2018".

Izstādes apmeklētājiem būs pieejami Daugavpils pilsētas tūrisma mārketinga materiāli, t.sk, izdevumi par pilsētu un Daugavpils cietoksni lietuviešu valodā. Lietuviešiem būs iespēja uzzināt ne tikai par Daugavpils tūrisma objektiem, bet arī par lielākajiem pasākumiem: Pilsētas svētkiem, Martas balli, Vēstures rekonstrukcijas klubu festivālu "Dinaburga 1812" u.c, tostarp, arī grupas "Prāta Vētra", kas Lietuvā ir ļoti populārā, koncerttūres koncertu augustā. Prognozējams, ka pasākumi varētu veicināt lietuviešu tūristu skaita pieaugumu. Kaimiņi saņems arī informāciju par iespēju katru nedēļas nogali – sestdienās un svētdienās – divreiz dienā uz Daugavpili atbraukt ar vilcienu. Kopš 13. janvāra Lietuvas dzelzceļa uzņēmums "Lietuvos geležinkeliai" ir ieviesis jaunu vilciena maršrutu Viļņa – Daugavpils – Viļņa. Līdz ar jauno savienojumu Daugavpils var kļūt par vēl pievilcīgāku tūrisma apskates vietu Lietuvas iedzīvotājiem.

Lietuva Daugavpilij ir augsti prioritārs tūrisma tirgus. Statistikas dati liecina, ka lietuviešu tūristu skaitam galamērķī ir tendence pieaugt. Lietuvieši galvenokārt ceļo kopā ar ģimeni, taču nereti pilsētas populārākos tūrisma objektus apmeklē arī tūristu grupas, kuru braucienus organizē Lietuvas tūrisma aģentūras.

Izstāde "Adventur 2018" ir lielākais gada notikums Lietuvas tūrisma nozarē, kas pulcē gan pašmāju, gan ārzemju tūrisma nozares pārstāvjus. Ik gadu izstādi apmeklē vairāk nekā 12 tūkstošus interesentu, kas, galvenokārt, ir gala patērētāji. "Adventur" ir vienīgā starptautiskā tūrisma, ceļojumu un atpūtas izstāde Lietuvā, un tā ir būtisks instruments galamērķa mārketingā.

Daugavpils pilsētas pašvaldības tūrisma attīstības un informācijas aģentūras dalību izstādē Latvijas nacionālajā stendā nodrošina Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras un Eiropas Reģionālās attīstības fonda atbalsts.

Jāatgādina, ka Latvijas lielākā tūrisma izstāde "Balttour", kurā pulcēsies liels skaits vietējo un ārzemju tūrisma piedāvātāju, notiks no 2. līdz 4. februārim Ķīpsalā. Vairāk lasiet šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!