Foto: SIPA/Scanpix/LETA
Drēgnais rudens un ziema ir īstais laiks, lai ķertos pie siltas tējas tases un to pilnīgā mierā arī izbaudītu. Bet kā tā nonāk līdz mūsu krūzēm un kā tā tiek audzēta tējas dzimtenē Ķīnā? Lūk, foto!

Piemājas dārziņā ieaugusī un noplūktā piparmētra vai saišķītis ar pļavā salasītajām tējas zālēm stipri atšķiras no tā, kādos daudzumos to audzē Ķīnā. Šī valsts tiek atzīta par īstu tējas zemi un ierindojas topu virsotnē tējas ražošanā.

Tieši tāpēc ne velti daudzus Ķīnas lauku apgabalus klāj tējas zāļu plantācijas. Kā minēts "Daily Mail", ķīnieši tējas iedala vairākos veidos un, atkarībā no tās augšanas un kopšanas īpatnībām, ražu ievāc dažādos laikos. Tagad pienācis "oolong" tējas paveida ražas laiks un ļaudis čakli ievāc rudens tēju ar nosaukumu "Tieguanyin". Šo tēju, kā skaidro "Daily Mail", var pagatavot līdz pat septiņām reizēm, kamēr tā zaudē savu garšu.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!