Foto: Caters News/Scanpix/LETA

Britu fotogrāfam Āronam Džekoskī (Aaron Gekoski) izdevies noķert iespaidīgus kadrus Atauro salā – viņš iemūžinājis kā sievietes, kuras dēvē arī par nāriņām, vietējos ūdeņos ķer zivis, vēsta "Caters News".

Dodoties pēc lielā loma, dāmas jeb nāriņas velk aizsargbrilles, lai zem ūdens varētu zivis labāk saskatīt. Ģērbušās pavisam ikdienišķās drēbēs ar pašgatavotu, zivju ķeršanai domātu rīku pie rokas, viņas peld gar koraļļu rifiem un zvejo ieraudzītos zemūdens iemītniekus. Tāpat viņas bieži kājās atstāj arī iešļūcamās čības.

Fotogrāfs sacījis, ka Atauro sala, kas atrodas pie Indonēzijas, ir pasaulē labi zināma tieši rifu un zivju daudzveidības dēļ – tiek vēstīts, ka tās ūdeņos ir pat 642 rifu zivju sugas.

Šādu zvejošanas paņēmienu sievietes šeit iemācās jau no bērnības, tādā veidā viņas atbalsta un apgādā savas ģimenes ar nepieciešamo. Dāmas zvejo ne tikai zivis, bet arī astoņkājus, ēdamos gliemežus un citus jūras labumus.

Džekosī "Caters News" uzver, ka cilvēkiem ļoti simpatizē fakts, ka šīs sievietes lauž stereotipus – "nāriņu" iemūžināšanu viņš uzskata par savas karjeras kā dabas fotogrāfa augstāko punktu. Aizsargbrilles, rīks un viņu krāsainais apģērbs kopā veido neparastus skatus, kurus piedāvājam aplūkot arī tev!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!