Foto: Vida Press
Zemūdens pasaule vienmēr ir interesējusi cilvēku, tās daudzveidība ir neizmērojama, un interesanti, ka pašas mazākās okeāna radības – zooplanktons ir lielāko dzīvnieku – vaļu barība. Bet vaļi ar savu majestātiskumu, miermīlību un milzīgajiem apmēriem fascinē ikvienu, kas tos ierauga.

Kuprvalis ir ļoti atraktīvs un atlētisks, tas bieži izslejas, gandrīz pilnā augumā parādoties virs ūdens, pēc tam rotaļīgi iegāžoties uz muguras atpakaļ okeānā, vai arī vienkārši sit pa ūdens virsmu ar garajām krūšu spurām vai asti. Šo sugu tās aktivitātes dēļ ir ļoti iecienījuši vaļu vērotāji.

Vaļu vērošanas entuziasti dodas jūrā, lai ieraudzītu milzeņus, kas riņķo turpat zem viņiem. Kuprvaļi ir zīdītāji, kuru svars var pārsniegt pat 30 tonnas. Tie mājo visos okeānos.

Profesionālajam dabas fotogrāfam Maikam Korostelevam izdevies uzņemt iespaidīgas fotogrāfijas ar kuprvaļiem, kas līgani peld gar zinātnieku laivu. Tā ir uz pusi mazāka nekā dzīvnieki, bet cilvēks tiem blakus izskatās kā niecīgs puteklis.

Fotogrāfijas uzņemtas Klusā okeāna dienvidos, pie Tongas karalistei piederošajām salām.

Jāpiebilst, ka, lai arī vēl nesenā pagātnē kuprvaļi nemēdza iegriezties Baltijas jūrā un Vidusjūrā, pēdējos gados šī suga arvien biežāk tiek novērota arī abās minētajās jūrās, raksta "Scienceinpoland".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!