Foto: AP/Scanpix

Fotogrāfijā,kas uzņemta 25. janvārī, redzams Milānas Doma katedrāles jumts, kur ikviens bez maksas var uzkāpt un apskatīt brīnišķīgo arhitektūras pieminekli. Svētdienas rītā to kā ierasts pārpludina tūristi.

Milānas katedrāle ir lielākais un izcilākais gotikas arhitektūras piemineklis Itālijā, kā arī ceturtā lielākā katedrāle pasaulē. Tajā apskatāmas brīnišķīgas skulptūras, bet tās torņa smailē esošā apzeltītā Madonna kļuvusi par pilsētas simbolu. Balto Doma katedrāli īpaši gaisīgu un līdzīgu smilšu pilij jūrmalā padara 135 jumta smailes.

Lai arī Latvijai ar Expo pavilionu šogad pagalam neveicas, un tas saistās ar vairākiem skandāliem par nelietderīgu naudas izšķērdēšanu, Milāna šogad gatavojas uzņemt Pasaules izstādi un tās apmeklētājus. Expo Milānā piedalīsies vairāk nekā 130 valstis, tā darbosies 184 dienas, aptverot vienu miljonu kvadrātmetru. Ir paredzams uzņemt vairāk nekā 20 miljonus apmeklētāju, kuriem būs iespēja veikt ceļojumu apkārt pasaulei caur garšas un tradīciju pieredzi. Expo notiks no 2015. gada 1. maija līdz 31. oktobrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!