Foto: DELFI Aculiecinieks
Publicēts jauns un papildināts kultūras platformas "Tuvā Pārdaugava" kartes izdevums. Karte bez maksas pieejama visās "Tuvās Pārdaugavas" domubiedru institūcijās, pastāstīja Augusts Zilberts, Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) sabiedrisko attiecību speciālists.

Jaunais izdevums papildināts ar interesantiem, izglītojošiem un iepriekš nepublicētiem stāstiem par visiem "Tuvās Pārdaugavas" domubiedriem – LNB, Latvijas Universitātes Dabaszinātņu akadēmisko centru, Mūkusalas Mākslas salonu, "Poligrāfijas grupu Mūkusala", Latvijas Dzelzceļa muzeju, Lucavsalas atpūtas parku, dizaina telpu "xcelsior", peldošo mākslas centru "Noass", tējnīcu "Materia Tējas un sarunas", Gaismas pils restorānu "Klīversala", kafejnīcu "Annas Dārzs" un Zīmējumu teātri. Tāpat materiālā iekļauts "Tuvās Pārdaugavas" velo un pastaigu maršruts, kas apvienojumā ar orientēšanās spēli visai ģimenei sniedz iespēju paraudzīties uz Pārdaugavu no neierastiem skatupunktiem.

"Tuvā Pārdaugava" ir brīvprātīga domubiedru grupa, kas apvieno Daugavas kreisajā krastā esošo Mūkusalas, Klīversalas un Lucavsalas rajonu kultūras, izglītības, izklaides un atpūtas institūcijas. Domubiedru grupas mērķis ir kopīgi sadarboties, lai atraktīvā veidā attīstītu un popularizētu šī Rīgas reģiona vēsturisko un radošo potenciālu.

Domubiedru grupa pastāv kopš 2015. gada vasaras, kopīgi rīkojot dažādus kultūras pasākumus un aicinot ikvienu interesentu gan piedalīties tajos, gan grupas institūciju atsevišķi rīkotajos notikumos.

Par "Tuvās Pārdaugavas" atpazīstamības zīmi izvēlēta laiva, jo kopš 17. gadsimta zvejnieku un pārcēlāju amats bija viena no šīs apkaimes iedzīvotāju galvenajām iztikas pelnīšanas nodarbēm. Vienlaikus laiva saista Daugavas kreiso krastu ar citām Rīgas apkaimēm.

Drīzumā tiks piedāvātas arī bezmaksas grupu ekskursijas "Tuvās Pārdaugavas" domubiedru mītnesvietās.

Informācija par ekskursijām un jaunumiem "Tuvajā Pārdaugavā" pieejama platformas interneta vietnē: www.facebook.com/TuvaPardaugava

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!