Meklējot lidmašīnas biļetes, pēkšņi "uzduraties" lieliskam piedāvājumam. Un tieši uz vēlamo pilsētu. Nu jā, iekavās vēl ir kaut kāds nepazīstams nosaukums, bet kas par to – jāpērk biļetes brīvdienām! Šādi gadījies daudziem. Diemžēl vēlāk atklājas, ka lidosta, kam vajadzēja atrasties lielpilsētā, patiesībā ir tālu prom, laukos vai pat otrā valsts galā.

Lūk, lidostas, kurās mārketinga nolūkos tiek izmantots slavenu pilsētu vārds, bet tās patiesībā atrodas ļoti tālu no vēlamā galamērķa.

1. Paris Vatry lidosta

Šis ir īsts ceļotāju maldināšanas paraugs – tā atrodas aptuveni 147 kilometru attālumā no Parīzes. Lai nokļūtu Francijas galvaspilsētā no šīs lidostas, kuras nosaukumā gan izmantots Parīzes vārds, jābrauc aptuveni divas stundas un desmit minūtes.

2. Oslo Torp lidosta

Torp atrodas aptuveni 115 kilometru no Oslo centra. Lai tur nokļūtu, jārēķinās vēl ar pusotru stundu ilgu braucienu. Jāpiebilst, ka arī otra lidosta Norvēģijā, kurp lido lēto aviosabiedrību gaisa kuģi arī no Latvijas un ko nereti ceļotāji ir sajaukuši ar Rīgu nosaukuma līdzības dēļ – Oslo Rygge – atrodas aptuveni 85 kilometrus no Norvēģijas galvaspilsētas.

3. Munich West jeb Memmingen Munich

Šī lidosta atrodas aptuveni 120 kilometrus no Minhenes centra, un ceļam uz turieni jāpierēķina vēl stunda un 20 minūtes. Šī lidosta atrodas pie Memingemas, kas atrodas pie pašas Bavārijas robežas.

4. Frankfurtes Hāna (Hahn) lidosta

Hāna lidosta atrodas vecā armijas lidlaukā, jaukā vietā pie Mozeles ielejas, bet tajā pašā laikā tā ir ļoti tālu no Frankfurtes pie Mainas, uz ko tomēr maldinoši norāda tās nosaukums. Attālums līdz šai lielpilsētai no lidostas ir aptuveni 110 kilometri un, braucot ar auto, ceļš aizņems aptuveni stundu.

5. London Oxford lidosta

Lidosta, kuras nosaukums liek to sasaistīt ar Lielbritānijas galvaspilsētu, patiesībā atrodas 100 kilometrus no Londonas, un, lai nokļūtu karalistes galvaspilsētas centrā, no tās jābrauc aptuveni pusotra stunda.

6. Stockholm Skavsta lidosta

Arī šķietami Stokholmā esošā lidosta Stockholm Skavsta patiesībā atrodas "tālu laukos", un visi, kas turp lidojuši, zina, ka lidmašīnas biļetes cenai vēl jāpierēķina autobusa biļetes izmaksas, bet ceļā būs jāpavada aptuveni stunda un 10 minūtes, jo lidosta no Zviedrijas galvaspilsētas atrodas aptuveni 100 kilometru attālumā.

7./8. Barcelona Girona un Barcelona Reus lidostas

Tie, kas domā, ka lidojot uz Barcelona Girona vai Barcelona Reus, aši vien nokļūs Gaudi pilsētā, maldās. Abas it kā Barselonas lidostas atrodas gandrīz 100 kilometru attālumā no tās centra.

9. Paris Beauvais lidosta

Foto: Shutterstock

Šī ir vēl viena maldinoša lidosta, kas it kā atrodas Parīzē. Tomēr tā nav, jo no Francijas galvaspilsētas to šķir 84 kilometri.

10. Dusseldorf (Weeze) lidosta

Vēzes lidosta atrodas vecā armijas lidlaukā, kas ir tuvāk Holandes robežai nekā Vācijas lielpilsētai Diseldorfai, uz ko it kā norāda lidostas nosaukums. No šīs pilsētas lidostu šķir 70 kilometri.

11. Robin Hood lidosta

Arī Robina Huda lidosta neatrodas pat tuvu slavenā zagļa un nabagu aizstāvja pilsētai Notingemai. Līdz tai ir gandrīz divu stundu brauciens ar autobusu un 60 kilometru garš ceļš.

12. London Stansted un London Luton lidostas

Foto: Shutterstock

Arī milzīgā Londonas Stansted lidosta patiesībā neatrodas Londonā, bet gan 60 kilometru attālumā. Tāpat arī Londonas Lūtonas lidosta, kurp arī no Rīgas lido zemo cenu aviosabiedrības, ir aptuveni tikpat tālu no Lielbritānijas galvaspilsētas.

14. Itālijas lidostas

Arī vienā no iecienītākajiem atpūtas galamērķiem – Itālijā – lidostu mārketinga triki ir līdzīgi kā citur Eiropā, piemēram, Veronas Brescia lidosta atrodas patiesībā atrodas pie Brešas, kas ir 55 kilometru attālumā no Veronas centra.

Bet Milānas Bergamo lidosta vai Malpensas lidostas arī aptuveni 55 kilometru attālumā no modes pilsētas centra.

15. Glāzgovas Prestwick lidosta

Savukārt Glāzgovā Prestwick lidosta atrodas aptuveni 50 kilometrus no šīs pilsētas.

Pilsētas centram tuvākās lidostas

1. Taipei Sungshan lidosta atrodas vien piecu kilometru attālumā no Taipejas centra.

2. Soltleiksitijas pilsētas lidosta arī atrodas aptuveni piecu kilometru attālumā no pilsētas centra.

3. Sandjego starptautiskā lidosta – 5 kilometri līdz centram.

4. Tallinas lidosta – 5 kilometri līdz centram.

5. Brēmenes lidosta – 5 kilometri līdz vecpilsētai.

6. Belfāstas George Best lidosta – 5 kilometri līdz centram.

7. Velingtonas lidosta – 6 kilometri līdz Velingtonas centram.

8. Honolulu lidosta – 6,5 kilometri līdz centram.

9. Lisabonas lidosta – 6,5 kilometri līdz pilsētas centram.

10. Bucharest Otopeni lidosta – 6,5 kilometri līdz pilsētas centram.

Avots: Skyscanner.com

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!