Vācijā ir vairāk atrakciju un tematisko parku nekā jebkurā citā Eiropas valstī, tai seko Francija un Lielbritānija. Lai arī visi šie parki ir interesanti, daži tomēr šķiet iespaidīgāki un nervus kutinošāki. Lūk, pieci iespaidīgi izklaides parki tiem, kuri bailes nepazīst!

'Alton Towers' Lielbritānijā


Šis ir labākais atrakciju parks tiem, kam patīk ekstrēmas atrakcijas un vajag adrenalīnu. Tā atrakcija "Oblivion" ir visai biedējoši amerikāņu kalniņi, jo tie sākas ar baisu gāšanos lejā no liela augstuma ar galvu pa priekšu. 

Labākais laiks, kad apmeklēt šo Štrafortšīras atrakciju parku ir Halovīna svētki, kad parkā tiek uzstādītas atbilstoši biedējošas tematiskās atrakcijas – labirinti, kas pilni zombijiem, šausmu mežu ar dēmoniem, kā arī ļaunais sētnieka, kas ieslēgts katla mājā, priekšnesumi.

Pasūtot biļetes internetā, tās ir lētākas. Tāpat mājaslapā iespējams arī laimēt biļetes, piedaloties konkursos. 

Protams, labāk vienreiz redzēt, nekā 100 reiz dzirdēt, tādēļ šeit būs video, kurā redzams brauciens ar "Oblivion".

Tivoli parks Dānijā


Pašā Kopenhāgenas centrā izvietotais "Tivoli" izklaižu parks ir otrais vecākais atrakciju parks pasaulē – to Dānijas karalis atklāja 1843. gadā, un joprojām tas saglabājis savu oriģinālo formu un atmosfēru. 

Tomēr ne jau vecās atrakcijas ir tas, kas šajā parkā ir biedējošs. Atrakcijas tiek regulāri pārbaudītas, un liela daļa no tām ir modernizētas. Baisākā šī parka atrakcija ir Dēmons – milzīgs amerikāņu kalniņš, no kura paveras krāšņs skats uz Kopenhāgenu. Tomēr braucēji to nevar izbaudīt, jo ir aizņemti ar spiegšanu.

Katru gadu "Tivoli" dārzu apmeklē ap četri miljoni viesu, kurus ik dienu priecē koncerti, izstādes un šovi. Šeit var izbaudīt ainavas no Hansa Kristiana Andersena pasakām un runā, ka no šī atrakciju parka iedvesmojās arī pats Volts Disnejs.

'Europa Park' Vācijā


Eiropas parks ir lielākais atrakciju parks Vācijā un otrs apmeklētākais Eiropā. Parks ir sadalīts 15 daļās, un apmeklētāji var doties ekskursijā pa dažādām Eiropas valstīm, iepazīstot to vēsturi, kultūru, arhitektūru un virtuvi. Parks ir veidots, balstoties uz stereotipiem, kas zināmi par dažādām Eiropas valstīm – tajā ir Alpu vilciens, kas brauc satriecošā ātrumā, eiropiešu versija amerikāņu vagoniņam kas traucas cauri ūdens baseinam. Kā arī ļoti augstais brīvā kritiena tornis, trakais taksis, Londonas autobuss angļu kvartālā un citas interesantas atrakcijas.

"Europa" parks ir ģimenēm draudzīgs, un nevienai no pieejamajām atrakcijām nav auguma ierobežojumu. Katru dienu te var vērot dažādus šovus, tai skaitā gladiatoru šovu un akrobātu uzstāšanos.

Jāpiebilst, ka parkā ieejas biļešu cenas atšķiras vasarā un ziemā.

Tibidabo izklaides parks Spānijā


Tibidabo izklaides parks atrodas Barselonā, un pēc rekonstrukcijas tas 2009. gadā oficiāli tika atvērts apmeklētājiem. 

Jāatzīmē, ka parks ir ieguvis savu nosaukumu pateicoties vietai, kur tas atrodas. Lai nokļūtu Tibidabo parkā ir jābrauc ar funikulieri vai arī autobusu, jo tas atrodas augstu kalnā un no tā paveras skaists skats. Arī šajā parkā ir amerikāņu kalniņi, kas vijas pa visu kalna nogāzi, kā arī milzīgs brīvais kritiens, iespēja "lidināties" ar mazu lidmašīnīti, kas griežas augstu virs pilsētas, un citas elpu aizraujošas atrakcijas. 

Taču, ja ir par maz ar Tibidabo izklaides parku, tad var droši doties uz otru šajā apvidū esošo parku, proti, "PortAventura", kas atrodas Taragonas tuvumā. "PortAventura" parks ir ļoti populārs Barselonas iedzīvotāju vidū. Tajā jau nākamgad paredzēti interesanti uzlabojumi, par kuriem lasiet nākamajā slaidā.

Sīkāka informācija: www.tibidabo.es

Top Ferrari parks

Foto: Publicitātes foto

Itālijas sportisko automobiļu ražotājs "Ferrari" paziņojis, ka būvē jaunu tematisko parku Spānijā – "PortAventura" kūrortā netālu no Barselonas.

Šis "Ferrari" tematiskais izklaides parks tiks atklāts 2016. gadā un tā aptuveni 75 tūkstoš kvadrātmetru platībā būs Eiropā visātrāko kamaniņu atrakcija, kā arī būs brīvā kritiena atrakcija ar visaugstāko konstrukciju Vecajā kontinentā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!