Foto: stock.xchng

Tā kā Igaunijas lidsabiedrība "Estonian Air" no 25.oktobra atcēlusi lidojumus no Tallinas uz Maskavu, Latvijas nacionālā lidsabiedrība "airBaltic" ir gatava Igaunijas ceļotājiem piedāvāt savus lidojumus uz Maskavu caur Rīgu, informēja lidsabiedrībā.

Tas arī palīdzēšot nostiprināt "airBaltic" Tallinas lidostā, jo patlaban plānots no Tallinas piecos gados nodrošināt 11 tiešos reisus.

"airBaltic" no Tallinas šogad sāka lidojumus uz Berlīni un Vīni četras reizes nedēļā. Pērn savukārt tika atklāts tiešais reiss maršrutā Tallina-Parīze. Nākamā gada pavasarī plānots atklāt maršrutus uz Amsterdamu un Stokholmu.

Kā ziņots, Igaunijas valdība gatavojas izveidot jaunu uzņēmumu, kas pārņemtu nacionālās aviokompānijas "Estonian Air" lomu gadījumā, ja Eiropas Komisija (EK) pieņems nelabvēlīgu lēmumu attiecībā uz lidsabiedrībai piešķirto valsts finansējumu, vēsta "Postimees".
Investīciju apjoms uzņēmuma akciju kapitālā sasniedz 40,7 miljonus eiro.

EK veic visaptverošu izmeklēšanu par 40,7 miljonu eiro valsts finansējuma piešķiršanu Igaunijas nacionālās aviokompānijas "Estonian Air" restrukturizācijai laika posmā no 2011. līdz 2014.gadam.
Briseles izmeklēšana "Estonian Air" lietā aizkavējusies vairāku iemeslu dēļ, tostarp atbildīgā komisāra nomaiņas, Igaunijas nacionālo vēlēšanu un EK iesniegtā lidsabiedrības restrukturizācijas plāna labojumu dēļ.

Igaunijas mediji ziņo, ka EK lēmumu varētu pasludināt rudenī - trīs gadus pēc izmeklēšanas sākšanas.
2013.gadā Igaunija informēja EK par 40,7 miljonu eiro vērtas "Estonian Air" rekapitalizācijas īstenošanu, ņemot vērā lidsabiedrības finansiālās problēmas vairāku gadu garumā.

"Estonian Air" restrukturizācijas plānu ir paredzēts īstenot periodā no 2013. līdz 2017.gadam. Šis plāns paredz būtiski samazināt "Estonian Air" maršrutu un lidmašīnu skaitu, likvidējot arī darbvietas.
Ja EK lēmums tomēr būs negatīvs, "Estonian Air" nāksies valstij atmaksāt visu summu - 40,7 miljonus eiro - kopā ar procentiem.

2013.gadu lidsabiedrība "Estonian Air" noslēdza ar 49,2 miljonu eiro tīrajiem zaudējumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!